В първия си мач без Рикардо Пиати: Синер с труден успех на старта в Дубай

от в 16:46 на 22.02.2022
Диана Андреева

Яник Синер не впечатли с представянето си през днешния ден, но все пак намери сили да продължи към следващия етап на турнира в Дубай. Поставеният под номер четири сътвори неочакван обрат над Алехандро Давидович Фокина, отразявайки общо три мачпойнта, за да си осигури среща с Анди Мъри на осминафиналите. Синер се нуждаеше от общо два часа и 31 минути, за да се поздрави с крайния успех над световния номер 43 днес, като мачът приключи при резултат 4:6 7:6(6) 6:3. 

Двамата състезатели категорично не показаха най-качествения си тенис в хода на срещата. Те не впечатляваха с играта си на ретур в началните минути и геймовете скоропостижно приключваха в полза на сервиращите. Откриващата част бе напълно лишена от интрига до последния възможен момент при резултат 5:4 в полза на Фокина. Неочаквано испанецът направи два зрелищни уинъра, които в комбинация с моментна разконцетранция на Синер доведоха до първия пробив в мача, който обаче имаше сериозна тежест, откривайки общия резултат в полза на световния номер 43. 

Синер бе този, който имаше леко предимство след почивката, което му позволи на два пъти да разполага с възможност за пробив в откриващия гейм на сета, но Фокина показа характер и не допусна да изостане в резултата. Последваха отново спокойни минути на корта в Дубай, преди испанецът да направи сериозна крачка към успеха и да отмъкне противноковото подаване за 4:2. 

Преднината в резултата в полза на Фокина обаче не се запази за дълго, защото когато трябваше да затвърди лидерството си, той изпита сериозни колебания, и това доведе до 4:4, а впоследствие се стигна и до тайбрек в края на сета. Там Синер отново бе в ролята на изоставащ, но сътвори немислим обрат от 3:6 точки с отразяване на общо три мачбола и така четвъртият в схемата запази шансовете си за успех в двубоя. 

В решителния сет интригата остана жива, но предимно Синер бе този, който доминираше в разиграванията. Италианецът бе на път да реализира пробив за 3:1, ала пропиля общо три брейкпойнта, преди да позволи на съперника да спечели гейма си. Брейкът в полза на шампиона от Sofia Open 2021 все пак стана факт в по-късен етап - за 4:2, а оттам насетне връщане назад за Фокина нямаше и той допусна да бъде надигран.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В първия си мач без Рикардо Пиати: Синер с труден успех на старта в Дубай Диана Андреева
Теми:  
алехандро давидович фокина | дубай | синер | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook