В първокласно зрелище: Алкарас пропиля мачбол и напусна Монреал още на старта!

от в 22:36 на 10.08.2022
Мирела Николова

След Уимбълдън Карлос Алкарас реши да не си взима почивка, а вместо това се включи в надпреварите на клей в Хамбург и Умаг, като във всяка от тях загуби спора за титлата. През тази седмица испанецът откри сезона си на хард в Северна Америка с участие в Мастърса в Монреал, но събитията не се развиха по очаквания начин за него и младата звезда се сбогува с турнира още след откриващия си двубой.

Тийнейджърът стартира участието си директно от втори кръг, където го очакваше сблъсък със световния №34 Томи Пол. Двамата предложиха тенис от най-висока проба по време на цялата среща, като неведнъж изправяха публиката на крака след зрелищни разигравания. От началото до края Пол играеше на изключително високо ниво и в дадени периоди от мача превъзхождаше своя опонент, за да успее да поднесе сензацията, елиминирайки втория поставен след 6:7(4) 7:6(7) 6:3. Така той продължава към третия етап, където му предстои да премери сили с Марин Чилич или Карен Хачанов.

Американецът бе изключително агресивен още от първите минути на срещата, като непрекъснато навлизаше в корта при второ подаване на противника и често можехме да го видим да реализира директни точки от ретур. Благодарение на офанзивния си стил Пол не позволяваше на Алкарас да налага темпото и съумя да навакса моментално пробив пасив, изравнявайки за 2:2, след което продължи да поставя под натиск противниковите подавания и възможностите му за брейк не бяха рядкост.

Във всеки един от тези моменти обаче испанецът показваше своята класа и бързо успяваше да охлади напрежението със солиден начален удар и не допусна да се стигне до пробив. Изходът от този толкова оспорван сет напълно естествено бе решен в тайбрек, където тийнейджърът включи на съвсем друга предавка и без да направи нито една погрешна стъпка, пречупи съперника си, за да поведе в отделните части.

Краят на откриващия сет даде своето отражение върху началото на втория, тъй като Алкарас вече диктуваше разиграванията и преминавайки в контраатака, трупаше точки в своя актив. Не след дълго той достигна до ранен пробив, който, макар и трудно затвърден, му помогна да поведе с аванс от 3:0. 

Фаворитът безпроблемно поддържаше преднината си до 4:2, но тогава последва спад в концентрацията му, който в комбинация с липсата на късмет и няколко топки, излезли със сантиметри в аут, доведе до връщане на пробива. Печелившата серия на Пол продължи с пълна сила и американецът осъществи нов брейк, който обаче незабавно бе върнат за 5:5.

Съвсем скоро и тази част достигна до тайбрек, в който всеки от двамата демонстрира удивителна борбеност и резултатът се развиваше точка за точка. Испанецът успя да достигне до мачбол, но надеждите му скоро бяха охладени с отличен сервис на Пол, който впоследствие се сдоби с втори сетбол и успя да го материализира след форхенд в мрежата на Алкарас.

Решителната трета част стартира с трудно подаване за американеца, но отново неговият перфектно насочен начален удар му помогна да излезе невредим от затруднената ситуация. Впоследствие той продължи да предприема чести офанзиви на противников сервис и подпомогнат от множеството грешки на младока, набързо се сдоби с преднина от 4:1. Испанецът до последно не се предаде и опитваше всичко, за да обърне хода на събитията, спасявайки 4 мачбола, но Пол не допусна да се стигне до обрат и успя да затвори сблъсъка в своя полза след 3 часа и 24 минути игра.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В първокласно зрелище: Алкарас пропиля мачбол и напусна Монреал още на старта! Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | монреал | Обзори | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook