В разгара на битката: Кирьос поиска Циципас да бъде дисквалифициран (видео)

от в 21:54 на 02.07.2022
Калоян Соколов

Безспорно днешният гвоздей в програмата на Уимбълдън беше сблъсъка между Ник Кирьос и Стефанос Циципас. Сблъсъкът на стиловете между двамата винаги е будил интерес, а почти всички техни мачове са били решавани във финален сет. Кирьос обаче имаше предимство от 3:1 в преките двубои, а и определено се чувства по-добре на тревни кортове, което доказа с успеха си над гърка в Хале отпреди две седмици. Оттогава обаче се промениха много неща, тъй като световният номер пет грабна първата си титла върху зеленото покритие и замина за Лондон с високо самочувствие.

Днешният мач стартира много равностойно, но отново характерът на Ник му изигра лоша шега, защото той се вбеси от некоректно отсъждане на страничния съдия при 5:5 гейма и скоро след това загуби откриващата част. Кирьос поиска от главния арбитър Дамиен Дюмосоа веднага да смени виновника, само че последва категоричен отказа и скоро самият французин стана обект на атаките от страна на канбереца, като той неколкоратно го помоли да напусне стола си.

Всичко това ни навеждаше на мисълта, че съвсем скоро бившят четвъртфиналист ще си докара поредно предупреждение за неспортсменско поведение и дори може да се стигне до негова дисквалфикация, само че балканецът предаде началния си удар от нищото и изведнъж сетовете бяха изравнени.

Тогава последва най-скандалния епизизод от мача, защото негативните емоции обзеха Циципас и той изстреля силно топката в трибуните, което без малко не доведе до сериозно нараняване на един от зрителите. Случилото се накара канберецът веднага да поиска диксвалификацията на своя съперник, позовавайки се на случилото се с Новак Джокович на US Open, а ето какво каза някогашният номер 13 по време на поредния си монолог на корта:

"Това трябва да бъде дисквалификация. Не можеш да удариш топката по този начин в публиката и да не бъдеш отстранен. Няма да играя, докато не го дисквалифицирате. Доведе ми супервайзера. Искам да дойдат всички възможни супервайзери. Не знам какво щеще да се случи, ако аз бях на негово място. Да говорим след мача? Едва ли искаш да знаеш какво ще кажа за турнира на следващата си пресконференция. Новак беше изваден от US Open за същото нещо. Не е наранил никого? Сега изменяш правила, както ти е угодно. Направо невероятно". - завърши тирадата на Кирьос.

 

Мачът все пак продължи, като четвъртият поставен по никакъв начин не се впечатли от обвиненията по свой адрес и даже попита съдията кои точно са неговите кърпи, тъй като другият "джентълмен" е оставил своите в неговия бокс и сега е объркан.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В разгара на битката: Кирьос поиска Циципас да бъде дисквалифициран (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | любопитно | Ник Кирьос | стефанос циципас | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook