Вайда: Джокович ми разкри стратегии срещу себе си и ми помага в работата с Молчан

от в 14:34 на 01.07.2022
Мирела Николова

Мариан Вайда е една от основните фигури във формирането на Новак Джокович като шампиона, когото познаваме днес, но след повече от 15 години съвместна работа пътищата на двамата се разделиха официално в началото на този сезон. Въпреки това обаче връзката между тях остава също толкова силна и до днес, както става ясно от последното интервю на словашкия специалист за Tennis Majors.

В момента той е треньор на своя сънародник Алекс Молчан и бе поставен в доста необичайна ситуация на Ролан Гарос, когато 24-годишният тенисист трябваше да се изправи срещу бившия му подопечен. Вайда споделя как чувството да бъде в ложата на противника на Ноле, не е било никак приятно, а също така разкрива любопитна случка след края на двубоя, когато бившият №1 му е казал каква стратегия е трябвало да използва Молчан, за да има шанс да го победи.

"Разбира се, странно е да бъда на Уимбълдън, но да не съм треньор на Новак. Ако трябва да съм честен, на Ролан Гарос се чувствах ужасно, че трябваше да съм в противниковата ложа. Същото важеше и за Джокович. Ние продължаваме да поддържаме връзка помежду си, разговаряме често, пращаме си съобщения. Връзката ни все още е много добра.

След въпросния мач на Ролан Гарос му изпратих съобщение, за да го поздравя за страхотното представяне. Казах му също така, че Алекс се развива, след което Новак се съгласи и ми каза: "Трябваше да атакува повече втория ми сервис". Отговорих му: "Господи, ти си луд, невероятен си". Той ми казва стратегии за успех срещу самия себе си. 

Беше наистина прекрасно от негова страна, че ми даде съвети по какъв начин може да подобря играта на Молчан. Помогна ми да разбера играта на Алекс по-добре. Трудно е да бъда срещу Новак и да съм част от същия турнир, където играе той - винаги ще го подкрепям и му стискам палци да спечели Уимбълдън", сподели Вайда.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вайда: Джокович ми разкри стратегии срещу себе си и ми помага в работата с Молчан Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс молчан | интервю | любопитно | мариан вайда | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook