Валентин Димов е новият капитан на отбора за купа "Дейвис"

от в 16:16 на 11.02.2022
Диана Андреева

Валентин Димов е новият капитан на отбора на България за купа "Дейвис". Предложението е на Треньорския съвет на българската федерация по тенис (БФТ) и беше одобрено единодушно от Управителния съвет. По този начин на практика треньорският екип на националния ни мъжки тим се запазва, само ролите са разменени - досегашният капитан Теодор Бачев ще помага на Димов, който пък миналата година на свой ред бе негов асистент.

Първото изпитание пред Валентин Димов и неговата селекция ще бъде двубоят срещу състава на Парагвай от квалификационния кръг в Световна група II. Българският тим ще е домакин на мача с южноамериканците, който ще се проведе на 4 и 5 март столичната зала "София". Пред сайта на БФТ новият капитан на отбора сподели своите идеи и очаквания за предстоящия мач.

"Вече съм наясно с техническия екип на отбора и той е определен. Кондиционен треньор ще е Кирил Симеонов - личен кондиционен треньор от години на Димитър Кузманов. Миналата година той също беше в екипа за купа "Дейвис". Масажист и терапевт ще бъде Любомир Панев, който от няколко години работи с женския национален отбор за "Фед къп", има и олимпийски игри зад гърба си. Лекар на отбора, както и миналата годинаще бъде отново проф. Георги Попов - заяви Валентин Димов. - Смятам, че сформирахме един доста добър екип - с отлични професоналисти всеки в своята област. Още миналата година бяхме заедно с Теди Бачев, сега сме с разменени роли. Двамата смятаме, че ще успеем да извлечем максимума от знанията и опита на всеки от екипа и това очертава едно добро бъдеще за отбора. Нашите виждания с Теди за играта, за мачовете, за състезателите се припокриват и това е основа за плодотворна работа."

Новият капитан на отбора за купа "Дейвис" смята, че парагвайците са напълно преодолим отбор и вече гледа към мача за влизане в Световна група I, който ще бъде по програма през септември. "Целта ни, разбира се, е победа срещу Парагвай. Амбициите и целите са за изкачване в по-горната група. Смятаме, че срещу Парагвай сме фаворит - разполагаме с по-опитни тенисисти, които са играли повече за купа "Дейвис" и са по-отдавна в тениса - заяви капитанът. Това обаче не ни дава повод за подценяване - например за парагвайците ще играе един от най-добрите юноши в момента - Адолфо Вайехо, който миналия месец стигана до полуфинал в юношеския турнир на Australian Open. Но нашата цел си е една - победа."

Валентин Димов разкри и плановете относно състава на тима за предстоящия двубой в зала "София": "В разширения състав ще бъдат поканени млади тенисисти. Като бройка целият състав ще е от толкова на брой играчи, колкото да може оптимално да се проведат лагерът и подготовката непосредствено преди мача и да е максимално добре както за основния състав, така и за момчетата от разширения. По наше виждане - на треньорския щаб, ще бъдат включени юноши, които са в най-добра моментна спортна форма. Лагерът ще започне на 28 февруари".

 

Източник: БФТ


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Валентин Димов е новият капитан на отбора за купа "Дейвис" Диана Андреева
Теми:  
българия | българска федерация по тенис | Български тенис | валентин димов | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook