Въпреки загубения сет на 0: Рибакина надви 3-кратната шампионка Азаренка и е на финал в Маями!

от в 23:50 на 28.03.2024
Елеонора Александрова

Елена Рибакина е първата финалистка на Маями Оупън. Въпреки че пропусна надпреварата в Индиън Уелс, поради заболяване, световната номер 4 изглеждаше готова да се състезава на най-високо ниво във Флорида. Макар и повечето от победите и в този турнир да не изглеждаха убедителни, волята на представителката на Казахстан бе по-силна, като това си пролича и днес, надделявайки Виктория Азаренка с 6:4, 0:6, 7:6 (2). Това е втори пореден финал в Маями за нея, като в последния си мач в надпреварата ще се изправи срещу Екатерина Александрова или Даниеле Колинс.

Още в първия гейм Рибакина имаше три брейкпойнта пред себе си, ама ветеранката спаси всичките точки за пробив. Целият първи сет ми предложи истинска драма, с тенис на високо ниво, като и двете имаха възможността да обърнат играта в тяхна полза. Въпреки това, в седмия гейм представителката на Казахстан успешно проби началния удар на бившата номер 1. Благодарение на сервиса си, който е основното оръжие за бившата шампионка на Уимбълдън, тя успя да запази преднината си и за малко над 50 минути игра резултатът стана 6:4.

Резултатът не се отрази негативно на знаменититата белорускиня, а напротив - във втората третина тя изглеждаше напълно преобразена в положителния смисъл. На напълно различен полюс бе световната номер 4, която бе бледа сянка на себе си от първата част на двубоя. Резултатът бе на лице и губейки едва 5 точки в хода на целия сет, Азаренка изравни резултата в сетовете с "геврек".

Въпреки катастрофалната за нея втора третина, в последната Рибакина се мобилизира и в първите подавания тя бе конкурентна на трикратната шампионка от Маями. Солидното представяне на бившата номер 3 се отрази положително за нея и в четвъртия гейм тя успя да поведе с пробив след истински трилър. Всичко вървеше по план за фаворитката в двубоя и при 5:4 тя сервираше за мача, ала точно тогава по-опитната й опонентка показа, че не е готова да отстъпи и изравни резултата. В крайна сметка победителката от двубоя се реши чрез тайбрек, който бе изцяло доминиран от по-младата тенисистка и така за малко повече от 120 минути тя се класира за своя четвърти финал за годината!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въпреки загубения сет на 0: Рибакина надви 3-кратната шампионка Азаренка и е на финал в Маями! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | виктория азаренка | елена рибакина | маями | обзор

Коментари





Следвайте ни в Facebook