Вавринка оказа съпротива на Синер, но не успя да го спре по пътя към първи успех на трева

от в 22:34 на 27.06.2022
Мирела Николова

Стан Вавринка, който се завърна на корта през март след над едногодишно отсъствие и получи "уайлдкард" за участие на Уимбълдън, нямаше никакъв късмет с жребия, който го противопостави на десетия поставен Яник Синер още на старта. Двамата оправдаха очакванията и двубоят предложи множество интригуващи размени, но до изненада така и не се стигна, след като италианецът значително повиши нивото си в третия и четвъртия сет, за да затвори мача за крайното 7:5 4:6 6:3 6:2 и така да си резервира място във втория етап, където го очаква среща с Даниел Алтмайер или Микаел Имер.

В дебютния сет първият начален удар на швейцареца рядко намираше очертанията на корта, което позволяваше на Синер да навлиза агресивно в разиграванията с ретура си и оттам насетне благодарение на дълбоко пласираните си удари да вземе преимущество и да предизвика неточност на противника. Това стоеше в основата на реализирания от италианеца брейк в осмия гейм, дал му шанс да сервира за успеха в сета, но именно тогава последва драстичен спад в представянето на италианеца, който допусна четири непредизвикани грешки и загуби преднината си. Въпреки това младокът продължи да притиска опонента си и в последния възможен момент съумя да реализира брейк, с който да сложи точка на битката в откриващата част.

Началото на втория сет се превърна в истинско изпитание на волята, тъй като в първите 4 гейма станахме свидетели на общо 9 възможности за пробив. По-стабилен от двамата се оказа трикратният шампион от Шлема, който не само че успя да опази подаването си, но и осъществи пробив, с чиято помощ поведе излезе напред с аванс от 3:1. Оттам насетне Вавринка бе абсолютно безкомпромисен, заставайки на сервис линията, и без да дава повече възможности на противника си за обрат, изравни резултата в отделните части.

В третия сет Синер повиши значително нивото си на сервис и бързите точки в актива му се трупаха една след друга. Началният удар на швейцареца обаче продължи да усложнява задачата му, от което световният №13 побърза да се възползва, за да осъществи брейк в четвъртия гейм, който впоследствие затвърди за 4:1. Последваха още две безупречни подавания на по-високоранкирания тенисист, в които той не загуби нито една точка, и скоропостижно затвори частта в своя полза.

Вече намерил ритъма в играта си, италианецът стартира по възможно най-добрия начин третия сет, спечелвайки още първия съперников сервис гейм. Синер продължи да доминира изцяло събитията от основната линия и все по-често оставяше Вавринка без отговор. Не след дълго той дублира аванса си, за да поведе с 5:2, и след поредната си безпогрешна продукция от сервис постави заключителния акорд на двубоя.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка оказа съпротива на Синер, но не успя да го спре по пътя към първи успех на трева Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | Стан Вавринка | уимбълдън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook