Вавринка относно най-голямото разочарование в кариерата си

от в 13:27 на 18.07.2020
Диана Андреева

Стан Вавринка може да бъде доста доволен от кариерата си. В ерата на Голямата четворка той успя да спечели три титли от Големия шлем. Освен това сподели подиума с Роджър Федерер и направиха Швейцария горда, спечелвайки златен медал на Олимпиадата през 2008 г.


Когато световният номер 17 се изправи срещу Роджър Федерер, той не се представя особено добре. Двамата са се срещали общо 26 пъти, като Вавринка е печелил само 3 мача. Въпреки статистиката, в някои от тези срещи Стан е бил много близо до победата, ала я е изпускал впоследствие. Все пак преди всичко с времето двамата са изградили силна връзка помежду си, както разкри Вавринка по-рано.


В интервю за L'illustre Стан сподели за най-голямото разочарование в кариерата си - финалите на ATP през 2014.


Вавринка


През 2014 г. Вавринка спечели първия си трофей на турнир от Големия шлем - Australian Open. Швейцарецът беше в топ форма и дори победи Федерер на финала на Монте Карло Мастърс. Въпреки много добрата си година Вавринка не успя да се справи с Федерер на Финалния Мастърс в Лондон през 2014.



"Загубих, след като пропилях четири мач бола" - Стан Вавринка


Стан се изправи срещу Роджър на полуфиналите на Nitto ATP Finals, където участват най-добрите осем играчи за сезона. Вавринка имаше четири точки за класиране на финала, но ги пропиля, което даде възможност на Федерер да триумфира в мача.


„Полуфиналът на Nitto ATP Finals срещу Федерер през 2014 е най-тежката ми загуба. Отстъпих в двубой, след като пропилях четири мач пойнта. Трябваше да спечеля, но онзи ден не направих каквото трябва, за да достигна до успеха.


Бях в състояние да играя срещу Джокович на финала и се надявах да спечеля, защото щеше да е огромно постижение, само че пропуснах този шанс. Беше много, много трудно да го преживея."


Вавринка


Вавринка е бил толкова разочарован от представянето си, че не могъл да заспи няколко поредни нощи. Малко по-късно след мача, Стан и Федерер се включиха в отбора на Швейцария за Купа Дейвис.


"Роджър се присъедини към нас два дни по-късно, защото беше контузен. Когато той пристигна, просто се спогледахме с усмивка, която означаваше всичко. Тази глава от книгата беше затворена." - разказа Стан.


Подобни мачове като този на Вавринка, споменат по-горе, се случват, когато страхотни играчи се сблъскат. Макар че швейцарецът вече не е в най-добрата си форма, със сигурност няма да бъде победен с лека ръка от никого.



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка относно най-голямото разочарование в кариерата си Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook