Вавринка за успеха над Григор: Най-добрата ми победа на трева (видео)

от в 05:06 на 03.07.2018
Георги Христов

Стан Вавринка нагледно демонстрира, че има нужната мотивация да се завърне сред най-добрите в света. Бившият №3 поднесе една от изненадите на старта на Уимбълдън като стигна до обрат срещу Григор Димитров след 1:6, 7:6, 7:6, 6:4.

33-годишният швейцарец постигна една от най-добрите си победи през сезона и изобщо на тази настилка в кариерата си. До момента той не бе надигравал играч от топ 10 на тревни кортове. Той има 17 победи и 22 загуби срещу тенисисти от десетката в кариерата си.

"Мисля, че и до този момент не играех лошо. Липсваха ми някои неща. Тренирах наистина здраво в последните седмици на трева и достигнах нужното ниво, за да бъда готов за такъв голям мач. Знам, че мога да разчитам на най-доброто от играта ми. Борих се и търсих решения," разясни Вавринка, който успя да обърне третия сет, след като Димитров сервираше за спечелването му при 5:3."

"Смятам, че се движа в правилна посока. В първия сет той играеше по-бързо от мен. Успях да променя това след края му и да направя срещата по-трудна за него. Много съм доволен.

"Имах сериозен проблем с коляното. Мисля, че днес спечелих най-добрия си мач на трева изобщо. Много, много щастлив съм. Надявам се да бъда готов и физически за втория кръг. Тренирах много здраво в последно време.

"Играта ми вече е тук. Направих много добър мач. Надявам се да продължа в правилната посока," сподели още Вавринка.

Самият Вавринка в момента е под №224 в ранглистата и за първи път от US Open 2007 не е поставен на турнир от Големия шлем.

Именно Уимбълдън е най-слабият турнир за Стан. Той има 19 победи и 13 загуби в Лондон. За сравнение на "Ролан Гарос" е с 39 победи и 13 загуби, на US Open с 38 победи и 11 загуби, а на Australian Open с 37 победи и 12 загуби.

В следващата фаза Вавринка ще се изправи срещу американеца Джаред Доналдсън.

СНИМКИ ОТ МАЧА!

Познай мачовете от Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Вавринка за успеха над Григор: Най-добрата ми победа на трева (видео) Георги Христов
Теми:  
григор димитров | Стан Вавринка | тенис | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook