Вавринка за забраната да се освирква Джокович: На феновете трябва да е позволено всичко

от в 17:10 на 14.01.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович се завърна по най-добрия възможен начин на австралийска земя и спечели трофея на надпреварата в Аделаида, като през цялата седмица се радваше на сериозна подкрепа от трибуните. Организаторите на Аустрелиън Оупън обаче не са толкова сигурни дали феновете в Мелбърн ще са толкова благосклонни към сърбина, който през миналия януари бе обявен от редица медии за обществена заплаха и в крайна сметка беше депортиран от страната, губейки възможност да защитава титлата си.

Турнирният директор Крейг Тайли изрази увереност в тенис културата на привържениците, само че явно все пак не изключва част от хората да са повлияни от миналогодишните събития и поради тази причина се очаква да се стигне до директно изгонване от корта на всички зрители, които си позволят да освиркват 9-кратния шампион в състезанието. Изглежда пък тези рестрикции не са по вкуса, на друг бивш носител на трофея от Откритото първенство на Австралия, а именно Стан Вавринка, който сподели следното по въпроса:

"Съгласен съм, че определено някои граници не трябва да се преминават, но генерално съм на мнението, че феновете трябва да имат пълна свобода по отношение на поведението си. Публиката освирква играчие, които не харесва и същевременно подкрепя любимците си. Така е било винаги досега в спорта и е редно да имаме точно тази автентична атмосфера. Вярвам, че феновете ще са щастливи от присъствието на може би най-добрия играч в света и той ще получи необходимото уважение от трибуните, така че е излишно да се създава подобно напрежение, с което да изгубим емоциите на чувството да играеш в Мелбърн" - категоричен е бившият номер три в света.

Източник: Tennis World USA

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка за забраната да се освирква Джокович: На феновете трябва да е позволено всичко Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2023 | интервюта | любопитно | новак джокович | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook