Вече става лично: Циципас се престори, че също не си спомня финала срещу Джокович на РГ

от в 14:07 на 27.01.2023
Мирела Николова

Новак Джокович и Стефанос Циципас са последните двама оцелели в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия, които в неделния ден ще излязат един срещу друг в пряк двубой за трофея. Сърбинът ще изиграе своя 10-и финал в надпреварата, като в досегашните си девет няма нито едно поражение, докато за гърка това ще бъде едва дебютна поява в решителната битка за титлата в Мелбърн.

В кариерата си световният №4 има един финал в турнир от Големия шлем, датиращ от Ролан Гарос 2021, като любопитното е, че негов противник отново бе именно Джокера. Тогава елининът стартира вихрено и взе преимущество от 2:0 сета, ала последва пълна мобилизация на тогавашния номер едно, който спечели следващите два сета и в крайна сметка вдигна пореден "мейджър" трофей.

Въпросният сблъсък стана тема на разговор по време на пресконференциите на двамата през настоящата седмица, след като преди няколко дни Джокович коментира представянето на Циципас в надпреварите от Големия шлем и спомена как гъркът е играл в заключителните етапи неколкократно, но никога не е достигал до финала. Моментално той бе поправен от един от присъстващите журналисти, който му припомни, че сблъсъкът за титлата на Ролан Гарос 2021 е бил именно срещу Стефанос.

Въпреки че Ноле реагира с усмивка на ситуацията и впоследствие се извини за грешката си, то изглежда, че гъркът не го е приел толкова радушно, съдейки по реакцията му на днешната пресконференция. Световният №4 бе попитан дали смята, че отговорът на Джокович е бил лапсус, или пък опит да го провокира, на което Циципас отвърна сухо: "Аз също не си спомням". Макар журналистът да повтори, че става въпрос за единствения му "мейджър" финал дотук в кариерата, то гъркът остана непреклонен, заявявайки, че няма спомен за подобен мач.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вече става лично: Циципас се престори, че също не си спомня финала срещу Джокович на РГ Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook