Векич със страхотен обрат срещу Канепи; Свитолина с нов лесен успех

от в 06:34 на 13.02.2021
Диана Андреева

Елина Свитолина записа нов успех в последователни сетове и се класира за четвъртия кръг на Australian Open 2021. Украинката се справи с Юлия Путинцева по-рано днес с 6:4 6:0 и така си осигури участие във втората седмица на надпреварата, като на 1/8-финалите тя ще се изправи срещу Джесика Пегула.

Още от първите минути Свитолина изцяло задаваше темпото на игра. Агресивна от дъното на корта, украинката често излизаше напред към мрежата, което макар и неуспешно на моменти и осигуряваше още по-голяма преднина. Стабилна на сервис, Путинцева от своя страна срещаше затруднения на ретур, което и коства отпадане от тазгодишното издание на турнира. 

В друга среща от деня Дона Векич реализира обрат срещу Кая Канепи. След малко над 2 часа и половина на корта, Векич съумя да измъкне победата в своя полза с 5:7 7:6(2) 6:4, а следващата съпреничка на световната номер 33 е Дженифър Брейди.

Трисетовият сблъсък бе много равностоен. Въпреки че записа повече печеливши удари, Канепи бе особено несигурна в ключовите моменти и допускаше непредизвикани грешки, пропилявайки голяма част от възможностите си за пробив и точно тази липса на увереност се оказа ключова за изхода на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Векич със страхотен обрат срещу Канепи; Свитолина с нов лесен успех Диана Андреева
Теми:  
australian open | дона векич | елина свитолина | кая канепи | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook