Великолепен Медведев показа нерви от стомана и обърна Чилич от 0:2 сета в луд мач!

от в 22:50 на 03.07.2021
Мирела Николова

Даниил Медведев се превърна в последния тенисист, който си гарантира място във втората седмица на тазгодишния Уимбълдън след феноменален обрат над финалиста от 2017-а Марин Чилич. През първите два сета хърватинът напомни за най-добрите си дни на корта, докато руснакът бе бледа сянка на себе си, ала в третия сет статуквото на корта драстично се промени и световният №2 включи на съвсем друга предавка, която го изведе до първия му обрат от 0:2 до 3:2 сета в кариерата - 6:7(3) 3:6 6:3 6:3 6:2. По този начин той се класира за осминафиналите, където го очаква двубой срещу 14-ия поставен Хуберт Хуркач.

Още от самото начало на срещата Медведев изпитваше проблеми с началния си удар и често му се налагаше да играе на второ подаване. Това му пречеше да наложи своя ритъм на игра и в средата на сета инкасира пробив, ала веднага след това съумя да реализира светкавичен рибрейк за 3:4. Паритетът в резултата се запази до края на частта и така се стигна до тайбрек, в който Чилич сервираше на много високо ниво и благодарение на офанзивната си игра записа откриващия сет на своята сметка.

Във втората част сервисът на хърватина продължи да бъде негов верен съюзник - пласирайки феноменално началния си удар, световният №37 си откриваше пътя напред към мрежата, откъдето безпроблемно завършваше. На противоположния полюс бе Даниил, който допусна ранно изоставане с пробив след поредица от непредизвикани грешки, като по този начин Чилич получи инициативата в сета. Представителят на Русия така и не успяваше да намери пробойна в играта на своя съперник и след нов късен брейк бившият финалист в Лондон увеличи аванса си в отделните части.

Двубоят придоби съвсем различен облик в третия сет, когато ролите на корта изцяло се размениха. Медведев значително стабилизира играта си и успяваше да вкара разиграванията в удобно за себе си русло, докато непредизвиканите грешки от ракетата на хърватина валяха една след друга. Това помогна на втория в света да осъществи цели три пробива, с което остана в битката за крайния успех.

Четвъртата част също се разви под диктовката на руснака, чийто възход продължи с пълна сила и в този сет. Даниил реализира пробив още в първото подаване на съперника си, след което го консолидира, за да си осигури стабилен аванс от 3:0. Оттам насетне той бе изключително категоричен на свой сервис и дори имаше възможности да пробие още веднъж, ала Чилич показа характер и този път се измъкна невредим от неприятната ситуация. Въпреки това обаче ранният брейк се оказа напълно достатъчен за фаворита да възвърне паритета в общия резултат.

В решителния пети сет Медведев стартира по възможно най-добрия начин, откъсвайки се напред с преднина от три пробива и 5:0. Въпреки че не успя да затвори мача при първия си опит и позволи да бъде пробит, руският представител не допусна да се стигне до изненада и след 3 часа и 36 минути ликуваше с победата!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Великолепен Медведев показа нерви от стомана и обърна Чилич от 0:2 сета в луд мач! Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | марин чилич | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook