ВИДЕО: Анди Мъри е звездният рожденик днес

от в 16:45 на 15.05.2019
Мария Петрова

Днес Анди Мъри празнува своя 32-и рожден ден. В професионалната си кариера той има 45 титли и е заработил над 61 милиона долара.

Общо 11 пъти шотландецът е достигал до финали в турнири от Големия шлем. В тези случаи той е спечелил три трофея - на US Open 2012 и два пъти Уимбълдън на родна земя.

През август 2009 Мъри за първи път достигна до №2 в ранглистата, а през 2016 успя да се изкачи и до първото място в подреждането на АТР.

През 2012 година Мъри съумя да стане олимпийски шампион на игрите в Лондон като победи във финала Роджър Федерер. Той успя да защити отличието си в Рио де Жанейро като тогава надви Хуан Мартин дел Потро.

През 2016 Мъри стана баща като неговата съпруга Ким го дари с дъщеричка.

През 2018 година Мъри претърпя тежка операция на бедрото и след Уимбълдън изпадна от топ 800.

С началото на тази година Анди отноов претърпя операция за смяна на тазобедрената става. Впоследствие през март обяви, че вече няма болки. Засега не е ясно дали той ще успее да се състезава повече и вероятно ще опита да играе при двойките. ""Изглежда малко вероятно да мога да се боря за позиция в топ 10, но дали ще имам шансове за топ 100 или топ 50? Това може би е възможно. Не чувствам напрежение да се завърна. Ако имам шанс да играя, то това би било прекрасно," заяви Мъри, който се надява да участва на Уимбълдън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
ВИДЕО: Анди Мъри е звездният рожденик днес Мария Петрова
Теми:  
анди мъри | рожден ден | тенис | тенис бг | тенис бг новини | тенис новини | тенис статистика

Коментари





Следвайте ни в Facebook