Виена: Рууд спря миналогодишния финалст на турнира, Шварцман надигра Монфис

от в 21:41 на 28.10.2021
Диана Андреева

Диего Шварцман и Каспър Рууд си осигуриха четвърти сблъсък помежду си за сезон 2021! Това стана факт след трудни победи и за двамата състезатели, а през утрешния ден те ще се изправят един срещу друг в спор за място на полуфиналите във Виена. До момента в преките им срещи балансът е 5:2 в полза на аржентинеца, но през 2021 Рууд е триумфирал два пъти, за сметка на едната единствена победа на сметката на Шварцман.

Шварцман надигра Гаел Монфис в един истински оспорван трисетов двубой. Аржентинецът демонстрира завидна психика, за да може да надиграе един от любимците на публиката по света и полуфиналист на Sofia Open 2021 с 7:6(5) 4:6 6:2. След редица пререкания и кавги на корта, световният номер 16 все пак показа, че заслужава повече крайния успех и напусна корта като победител.

Интрига не отсъстваше и в мача между Каспър Рууд и Лоренцо Сонего. Норвежецът, който вече има на сметката си общо 51 победи през годината, бе сериозно тестван от миналогодишния финалст на надпреварата. Именно във Виена през 2020 Сонего се поздрави с най-голямата победа в кариерата си, дошла в последователни сетове над световния номер едно Новак Джокович. Но през тази седмица играта на Сонего бе далеч от висините на тогавашните му изяви и той, макар и да не се предаде до последната точка, отстъпи след 7:5 4:6 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виена: Рууд спря миналогодишния финалст на турнира, Шварцман надигра Монфис Диана Андреева
Теми:  
виена | диего шварцман | каспър рууд | тенис турнир във виена

Коментари





Следвайте ни в Facebook