Вики Томова и Адриан Андреев тренират с Пол Макнами

от в 18:08 на 02.10.2020
Диана Андреева

Докато в Париж вали, на кортовете на БФТ първата ни ракета при жените - Виктория Томова и младия ни състезател Адриан Андреев тренираха с Пол Макнами. Макнами, който е бивш световен номер едно в двойковата ранглиста, отново е в София, с цел да подпомогне развитието на родните ни тенисисти. 

Друга причина австралиецът да е у нас е, че той има ключова роля в Организационния комитет на Sofia Open, който ще започне в началото на следващия месец. Ето какво каза Макнами, когато дойде в България:

„Щастлив съм, че се завръщам тук. Гледам напред в помощта си към БНТЦ и към младите български тенисисти. Ще работим в екип за създаване и организиране на най-силното издание на Sofia Open.

Този турнир е позициониран като перфектно събитие през седмицата преди финалите на АТР в Лондон. Медийното покритие и световният отзвук ще бъдат феноменална и безценна реклама за България", заяви австралиецът.

Пол Макнами е един от най-уважаваните специалисти в света на тениса. По време на своята кариера, той е достигнал до 5 титли на турнири от Големия шлем -  Откритото първенство на Австралия (1979, 1983 г.) и Уимбълдън (1980, 1982 и 1985 г.при смесените двойки).

В периода 1995-2006 Макнами е турнирен директор на Australian Open, а между 1998 и 2012 ръководи първенството за смесени двойки на  Хопман Къп.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вики Томова и Адриан Андреев тренират с Пол Макнами Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | виктория томова | пол макнами

Коментари





Следвайте ни в Facebook