Виктор Лилов завоюва своята първа ATP точка!

от в 20:13 на 21.07.2021
Калоян Соколов

Виктор Лилов заяви своя талант пред тенис обществеността на Уимбълдън, като се класира за финала при юношите и влезе в топ 10 на ранглистата при подрастващите. Тенисистът с български корени пък влезе през тази седмица с "уайлд кард" на надпреварата от сериите "Фючърс" в Едуардсвил и записа първата си победа в основна схема на професионален турнир при мъжете. Тийнейджърът надви своя сънародник Озан Колак с 4:6 6:4 7:5 и се класира за втория кръг, където го чака тежък сблъсък с третия поставен Стронг Киршмайер.

Срещата не започна никак добре за Лилов, който се оказа на бърза ръка догонгващ с 0:3 гейма и в крайна сметка не съумя да възстанови пасива си. Виктор намери сили да се прегрупира във втората част, където реализира важен пробив за 4:3, а съвсем скоро общият резултат беше изравнен.

Решителният сет стартира с надмощие на Колак, но 17-годишният играч осъществи обрат и си спечели възможност да сервира за успеха. Тогава обаче нервите на младока не издържа и паритетът бе възстановен при 5:5, само че световният номер 9 при юношите показа по-голяма устойчивост в решителните моменти и завоюва първа ATP точка в своята кариера!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виктор Лилов завоюва своята първа ATP точка! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | виктор лилов | Обзори | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook