Виландер: Джокович ще спечели US Open, но може да е последната му титла от Шлема

от в 15:58 на 28.08.2021
Мирела Николова

Новак Джокович без съмнение е големият фаворит за титлата на тазгодишното Открито първенство на САЩ. Това ще бъде един от най-важните турнири в кариерата на сърбина, тъй като той може да стане първият тенисист, спечелил всички 4 титли от Големия шлем в една календарна година от 1969-а година насам. Също така той ще излезе на лидерската позиция в класацията за най-голям брой "мейджър" трофеи, изпреварвайки големите си съперници Рафаел Надал и Рождър Федерер. 

Шведският тенис специалист и бивш водач в ранглистата Матс Виландер също е на мнение, че световният №1 ще вдигне титлата в Ню Йорк, но същевременно смята, че може това да бъде последната надпревара от Шлема, от която Новак ще излезе като краен победител.

"Възможността Джокович да оформи "Календарен Голям шлем" ще му вдъхне още по-голяма мотивация. Не бих се изненадал, ако Ноле спечели US Open, но не завоюва нито един "мейджър" трофей след това. 21 титли от Шлема имат голяма тежест, а шансът да триумфира на четирите турнира в една година, е удоволствие за него, тъй като е нещо, което той смяташе, че надали някога би било възможно да се случи. Именно това е причината да го посоча като фаворит за трофея в Ню Йорк", обясни специалистът на Евроспорт. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Джокович ще спечели US Open, но може да е последната му титла от Шлема Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | интервю | любопитно | матс виландер | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook