Виландер: Единствено австралийското правителство може да спре Джокович на АО

от в 19:52 на 17.01.2023
Мирела Николова

Новак Джокович преживя своеобразен кошмар в Австралия през миналия сезон, когато бе депортиран от страната заради отказа да си постави ваксина срещу COVID-19. През тази година съществуваха множество въпросителни около това как ще бъде приет сърбинът от местните фенове, като дори се наложи турнирният директор да вземе превантивни мерки, отправяйки заплаха към зрителите, че всеки, който освирка балканеца, ще бъде отстранен от корта незабавно. Не само че нищо подобно не се случи, но публиката скандираше името му по време на целия му откриващ двубой в Мелбърн по-рано днес.

Деветкратният шампион на Аустрелиън Оупън за пореден път доказа колко комфортно се чувства на Rod Laver Arena и изнесе истинско тенис показно на Роберто Карбайес Баена, постигайки безапелационен успех с 6:3 6:4 6:0, като по този начин затвърди позицията си на основен фаворит за спечелването на трофея. След края на сблъсъка бившият №1 и настоящ анализатор за Eurosport Матс Виландер не спести суперлативите си по адрес на 21-кратния шампион от Големия шлем, като сподели шеговито, че не знае кой би могъл да попречи на сърбина да завоюва титлата в Мелбърн освен правителството на Австралия:

"Ако трябва да сравним представянето на фаворитите за титлата в първия им двубой, то категорично Новак бе този, който се справи най-добре. Начинът, по който завърши срещата, неговите удари, вариативността му, скоростта на форхенда, на бекхенда - всичко е изумително, той няма слабости. Как можеш да го победиш? Не съм много сигурен. Не мисля, че има много хора, които биха могли да го победят на този корт. Ако погледнем претендентите за титлата, изглежда, че единствените, които могат да спрат Джокович по пътя към трофея на Аустрелиън Оупън, са правителството на Австралия. Има толкова много сръбски фенове по трибуните, а също така смятам, че и австралийците са много щастливи от факта, че най-доминиращият играч в турнира отново се състезава в Мелбърн", коментира седемкратният носител на "мейджър" трофеи.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Единствено австралийското правителство може да спре Джокович на АО Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | матс виландер | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook