Виландер: Несъмнено Джокович е най-добрият на трева, ще счупи рекорда на Федерер

от в 13:12 на 02.07.2022
Мирела Николова

При осмия триумф на Роджър Федерер на Уимбълдън през 2017 г. изглеждаше така, сякаш рекордът му за най-голям брой титли от най-престижната тенис надпревара вероятно няма да бъде подобрен. В следващите години обаче Новак Джокович стопи част от изоставането си по този показател, спечелвайки следващите три издания на турнира, и вече е само на две крачки от това да изравни постижението на легендарния швейцарец. 

През тази година балканецът преследва своята четвърта поредна титла и общо седма такава от Откритото първенство на Великобритания, като и през този сезон той е основният фаворит за трофея. Според бившия шведски тенисист Матс Виландер няма по-добър играч на трева от Джокович и той разполага с всички шансове не само да спечели титлата през 2022-ра, но и да подобри рекорда на Федерер.

"Вярвам, че има отлични шансове. Без съмнение той е най-добрият тенисист на трева и го доказва през последните години. Става все по-добър с всеки следващ път, когато го наблюдавам на корта. Вече е наясно какво точно носи успех на тази настилка, как трябва да се движи, как да приплъзва. Имаме всички предпоставки да смятаме, че той ще завоюва осем трофея на Уимбълдън и ще завърши кариерата си с най-много "мейджър" титли. Разбира се, не трябва да забравяме и Рафаел Надал, който не спира да ни изненадва", коментира седемкратният носител на трофеи от Шлема за Eurosport.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Несъмнено Джокович е най-добрият на трева, ще счупи рекорда на Федерер Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | матс виландер | новак джокович | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook