Виландер: Разочарован съм от отказа на Надал да участва на Уимбълдън

от в 11:09 на 24.06.2021
Калоян Соколов

Рафаел Надал изпрати пореден силен сезон на червени кортове през своята кариера, прибавяйки нови две титли към богатата си колекция, само че Матадора допусна поражение на най-важния турнир, а именно Ролан Гарос. Там Рафа отстъпи на Новак Джокович в четирисетова битка и реши да не участва на предстоящия Уимбълдън, тъй като тялото му няма да се възстанови максимално за толкова кратък период.

Матс Виландер пък бе сред първите големи имена в спорта, които коментираха решението на испанеца, като ето какви точно бяха думите на бившия номер едно:

"Разбирам, че участието му на Олимпийските игри може да се окажат рискови за здравословното му състояние, имайки предвид близостта им с американските надпревари в календара. Същевременно обаче съм разочарован от оттеглянето на Рафа от Уимбълдън. Навярно той има добра причина, защото в противен случай не вярвам да го бе направил. Ясно е, че неговият стил не му позволява да влезе обратно в оптимална кондиция за само две седмици, така че навярно Надал изигра твърде много двубои на клей през годината, макар че това е нещо обичайно за него. Моето желание е Голямата тройка да се сбори отново помежду си в тяхната мисия да създават история - завърши легендарният швед.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Разочарован съм от отказа на Надал да участва на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | матс виландер | рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook