Винъс Уилямс съумя да надделее над миналогодишната шампионка Бертенс след тайбрек

от в 23:49 на 13.08.2019
В
Винъс Уилямс успя да запише втора поредна победа и след 6:3 4:6 7:6(4) успя да надделее над миналогодишната шампионка и световна №5 Кики Бертенс.



През първата част Винъс съумя да бъде по-хитра и след серия от грешки, главно от бекхенд, проби за втори последователен път опонентката си за 4:2, минути след като бе допуснала рибрейк и впоследстие съумявайки да задържи всичките си подавания докрая, контролирайки играта си с добре изградени атаки поведе. През втората част обаче добрата игра на Винъс сякаш се изпари за малко и това мигновено означаваше пасив от 4:0, ала тактическите грешки на Кики сякаш върнаха Уилямс в срещата до 5:3 и 15:40, а ситуацията изглеждаше много тежка за холандката. Спомогната от добра атака обаче и серивса си, в крайна сметка трети сет щеше да има.

Кики можеше да пробие още рано-рано в частта, ала грешки на форхнед ретур и костваха ранната преднина, а това се оказа преломен момент, защото нахъсана Винъс съумя да се прероди на корта и след два гейма на нула успя да поведе 3:0. Този хъс обаче постепенно изчезваше и губейки 5 от следващите седем гейма, въпреки преднината си от 5:2, тя трябваше да показва характер в тайбрек, за да може да надделее над миналогодишната шампионка.



Мaдисън Кийс спечели изключително трудния и равностоен сблъсък срещу Гарбинье Мугураса и след 6:7(4) 7:6 (5) 6:4 на позволи на испанката да се завърне подобаващо, след като тя си взе почивка след Уимбълдън.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Винъс Уилямс съумя да надделее над миналогодишната шампионка Бертенс след тайбрек В

Коментари





Следвайте ни в Facebook