Вожняцки: Ако Серина поиска, бих се върнала да играя двойки с нея

от в 13:45 на 12.05.2020
Димитър Беловски

Каролина Вожняцки тази година прекрати кариерата си официално. Датчанката беше заявила още през декември месец, че Australian Open ще бъде нейния последен турнир. 29-годишната датчанка отстъпи в трети кръг на надпреварата от Онс Джабер след 5:7, 6:3, 5:7.

В интервю за Tennis Channel обаче бившата №1 каза, че отново би се завърнала на корта, ако Серина Уилямс поиска да играят заедно двойки.

„Може би, ако Серина поиска, мога да се върна отново да играя двойки с нея на още няколко турнира,“ каза Вожняцки .

Вожняцки и Серина Уилямс са едни от най-добрите приятелки в тура. Заедно в началото на този година, в Оукланд, играха заедно на двойки. Това беше и първият път, в който двете излизат на корта заедно. Двете достигнаха на финала на турнира, но там отстъпиха пред Тейлър Таусенд и Айша Мухамад с 4:6, 4:6.

„Но дори не бих тренирала,“ пошегува се датчанката за евентуално завръщане на корта.

„Турнирът в Оукланд беше един от най-забавните турнири, на които съм играла. Ние не просто обсъждахме тактики на корта, ние си говорихме и си помислих: „Защо не сме го правили досега?“.

Вожняцки обаче призна, че все още не е сигурна какво иска да прави.

„Все още не знам какво да правя. Очевидно, обичам този спорт много, тенисът ми е дал много в живота, сприятелих се с много хора. Бих искала да се занимавам с телевизия евентуално. Не мисля, че мога да стана треньор. Не е за мен. Знам какво да правя (като треньор), но изпитвам трудност да се изразявам пред други хора. Ставам нетърпелива и затова мисля, че не е за мен,“ завърши Вожняцки.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вожняцки: Ако Серина поиска, бих се върнала да играя двойки с нея Димитър Беловски
Теми:  
каролина вожняцки | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook