Вожняцки и Андрееску в една група в турнира Mutua Madrid Open Virtual Pro

от в 09:55 на 25.04.2020
Димитър Беловски

Организаторите на онлайн турнира в Мадрид изтеглиха жребият при жените. В онлайн надпреварата ще се завърне и датчанката Каролина Вожняцки, която се отказа от професионалната си кариера по време на Australian Open.

Бившата №1 е в група 3 на надпреварата, а групата се допълва още от световната №6 Бианка Андрееску, световната №13 Мадисън Кийс и Кристина Младенович.

В група №1 са световната №3 Каролина Плишкова, Белинда Бенчич, Фиона Феро и Карла Суарес Наваро.

Група 2 също се очертава интересна група, като място в нея намериха световната №5 Елина Свитолина, Джоана Конта Виктория Азаренка и Сорана Кристеа.

Кики Бертенс, Ангелик Кербер, Дона Векич и Южени Бушар пък се намират в четвъртата група.

Играчите са разделени в четири групи по четири тенисисти. Двете най-добри от вяска група ще се класират към четвъртфиналите на виртуалната надпревара.

Онлайн надпреварата ще се проведа от дома на всеки, а тенисистите ще използват PS4 контролери.

Надпреварата ще започне в понеделник и ще завърши в четвъртък, 30 април.

Турнирът има и благотворителен характер. Шампионът и при мъжете, и при жените ще получат по 150 000 евро и те ще решат колко от тези пари ще отидат за тенисисти, изправени пред финансови затруднения, след като не участват в турнири. Има предвидени още по 50 000 евро, които надпреварата ще даде на Банката за храна в Мадрид, като по този начин помогне на най-засегнатите от COVID-19.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вожняцки и Андрееску в една група в турнира Mutua Madrid Open Virtual Pro Димитър Беловски
Теми:  
белинда бенчич | бианка андрееску | виктория азаренка | елина свитолина | каролина вожняцки | каролина плишкова | онлайн турнир | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook