Вожняцки: Ще бъде готино да триумфирам в Мелбърн за края на моята кариера

от в 09:35 на 11.12.2019
Калоян Пламенов

Каролина Вожняцки обяви само преди броени дни, че след Australian Open ще спре с тениса. Това бе новина, която не бе толкова шокираща, тъй като отдавна се говореше за предстоящ край на кариерата, на датчанката.

Тя бе диагностицирана с артрит преди известно време и заболяването очевидно и пречи да бъде пълноценна на корта и в подготовката, а това доведе и до сериозен спад в представянето и, както и в световната ранглиста.

"Винаги съм чувствала, че искам да спра, когато е най-подходящият момент. За мен винаги е било важно да реша да прекратя кариерата си в момент, в който усещам, че мога да се конкурирам с най-добрите", споделя тя.

"И наистина усещах, че мога да се състезавам на високо ниво още няколко години. Спортът ми даде наистина адски много. За хроничния и ревматоиден артрит? Очевидно ми трябваше да разбера колко и какъв натиск трябва да оказвам върху тялото ми".

"Това е едно от най-големите препятствия не само в кариерата ми, но и в моя живот. Ще ми бъде странно да изиграя последната топка в моята професионална кариера. Още по-странно ще бъде да се събудя на следващия ден като нормален човек, а не като професионален тенисист. 

"Тренирам усилено и ще бъде готино да спечеля Откритото първенство на Австралия за край на кариерата ми". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вожняцки: Ще бъде готино да триумфирам в Мелбърн за края на моята кариера Калоян Пламенов
Теми:  
каролина вожняцки | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook