Впечатляващ Алиасим се разправи с Еванс и продължава към 1/8-финалите в Мелбърн

от в 10:35 на 22.01.2022
Владислав Риждов

Феликс Оже-Алиасим продължава своя поход в Откритото първенство на Австралия и се класира за осминафиналите. За по-малко от два часа престой на корта Алиасим се справи категорично със съпротивата на Даниел Еванс - 6:4 6:1 6:1.

Двамата показаха впечатляваща игра от сервис линията в началото и се движеха равностойно в по-голямата част от откриващия сет. Първият по-сериозен шанс за брейк беше на сметката на Еванс, но Алиасим не се пропука и паритетът бе запазен. Повеждайки първи в резултата обаче, канадецът взимаше предимство пред съперника си, а това се оказа ключово в края. Световният номер 9 показа добра игра на ретур и притисна британеца на негов сервис, което доведе до пробив и така сетът отиде в полза на деветия поставен.

Възходът на първата ракета на Канада продължи и в остатъка от двубоя. Алиасим вдигна рязко интензитета и доминираше над опонента си с офанзивната си игра. Шампионът от АТП Къп поведе на бърза ръка с 5:0, преди окончателно да сложи точка на спора, давайки само един гейм на Еванс до края.

Доминацията на канадеца бе в сила и в третия сет. Той бе открит с безпроблемни подавания от страна на двамата, но след това инициативата отиде изцяло в полза на 9-ия в света. Печелившите удари за Алиасим се увеличаваха с бързи темпове и той се доближи на крачка от успеха, повеждайки с 3:1. Скоро след това интригата съвсем изчезна, след като 21-годишният състезател нанесе още два удара по сервиса на Еванс, за да се поздрави с успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Впечатляващ Алиасим се разправи с Еванс и продължава към 1/8-финалите в Мелбърн Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | даниел еванс | обзор | открито първенство на австралия | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook