Впечатляващ Циципас изнесе наказателна акция срещу Синер и е на 1/2-финал в Мелбърн!

от в 10:02 на 26.01.2022
Владислав Риждов

Стефанос Циципас записа най-впечатляващата си победа от началото на Откритото първенство на Австралия и за втора поредна година ще играе на полуфиналите в Мелбърн. Циципас превърна сблъсъка си срещу Яник Синер в истинска наказателна акция и не остави никакви шансове на младия италианец, надигравайки го категорично с 6:3 6:4 6:2 за малко над два часа игра. Първата ракета на Гърция демонстрира тенис от най-висока класа, а за място на финала той ще спори с някой измежду Даниил Медведев и Феликс Оже-Алиасим.

Двубоят стартира повече от добре за най-добрия грък, след като той взе противниковото подаване още в дебютните минути от мача. Циципас умело затвърди аванса си и поведе с 3:0, а до края солидната игра от страна на световния номер 4 не претърпя промяна и той имаше инициативата до самия край, преди откриващата част да отлети в негова полза.

Същото се случи и във втората част. Циципас започна на бързи обороти и отново пречупи рано подаването на италианеца. Повел веднъж в резултата, Стефанос диктуваше събитията до края и с разнообразната си игра лишаваше Синер от всякакви възможности да направи нещо повече в срещата. Така ранният брейк се оказа достатъчен и Циципас се доближи на крачка от полуфинала.

Последователността се запази и третата част повтори събитията от първите два сета. Надмощието от страна на Циципас нито за миг не бе поставено под въпрос. Той се откъсна на бърза ръка в геймовете, докато Синер нямаше отговор на безгрешните акции от страна на съперника си. Този път резултатът бе дори по-изразителен и гъркът даде само два гейма на младия италианец, за да се класира за своя втори пореден полуфинал в Мелбърн.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Впечатляващ Циципас изнесе наказателна акция срещу Синер и е на 1/2-финал в Мелбърн! Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | обзор | открито първенство на австралия | полуфинал | стефанос циципас | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook