Време е за голяма битка в Париж: Федерер и Джокович излизат един срещу друг

от в 08:40 на 03.11.2018
Калоян Пламенов

Днес не преди 17:30 часа българско време на силния "Мастърс 1000" турнир в Париж един срещу друг ще се изправят Роджър Федерер и Новак Джокович. Те ще определят един от финалистите в надпреварата, макар че техният сблъсък е по-скоро достоен за финал.

Маестрото до момента е срещнал през кариерата си 328 тенисисти и е изиграл общо 1435 мача за последните 20 години, а днес ще има срещу себе си един от най-коравите си съперници срещу когото има негативна статистика.

В общите мачове Джокера води с 24-22 победи, като за последно двамата се срещнаха на финала на "Мастърс 1000" турнира в Синсинати през тази година, когато сърбинът надделя над швейцареца след 6:4, 6:4.

Сега обаче двамата ще застанат един срещу друг в едва втория им сблъсък помежду им за последните 33 месеца. От началото на сезон 2011 година, когато Джокера се изкачи на световния връх, неговата статистика срещу ФедЕкспрес е 18-9 победи. 

Независимо от резултата днес, сърбинът ще си върне първата позиция в световната ранглиста от понеделник, след като Рафаел Надал отказа участие още преди първия си мач в Париж. Ако обаче Ноле победи днес, то тогава Маестрото няма да има никакви шансове да завърши годината като лидер в световния тенис и битката ще бъде между Джокера и Рафа Надал. 

Сърбинът се намира във фантастична форма напоследък и има на сметката си четири много големи триумфа през годината - титлите от "Мастърс" турнирите в Синсинати и Шанхай, както и трофеите от US Open и Уимбълдън. 

Федерер от своя страна започна феноменално сезона - с триумф в Мелбърн на Откритото първенство на Австралия, а след това спечели турнирите в Щутгарт, Ротердам и родния Базел, където триумфира преди броени дни.

Маестрото е завоювал впечатляващите 99 отличия през кариерата си в тура и при триумф в този турнир ще достигне юбилеен трофей, който е под номер 100, но за тази цел трябва да премине през своя противник днес. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време е за голяма битка в Париж: Федерер и Джокович излизат един срещу друг Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | роджър федерер | тенис | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook