Време е за шоу: Ето кога стартира финалната битка между Джокович и Алкарас в Синсинати

от в 10:38 на 20.08.2023
Калоян Соколов

Днешният ден се очертава да бъде същински тенис празник, в който ще наблюдаваме финалните битки при мъжете и жените в Синсинати. Коко Гоф и Каролина Мухова си заслужиха правото да спорят за трофея в женската надпревара, след като вчера се поздравиха със страхотни победи над съответно Ига Швьонтек и Арина Сабаленка, отстранявайки двете най-високопоставени състезателки в основната схема.

Интересното е, че досега Гоф и Мухова никога не са се изправяли една срещу друга, а букмейкърите определят местната представителка за фаворитка в мача, което е съвсем нормално, имайки предвид, че тя съвсем наскоро спечели титлата във Вашингтон и се намира в перфектна спортна форма.

Безспорно обаче погледите ще бъдат приковани в мъжкия финал, където ни очаква сблъсък между двамата най-добри играчи на планетата - Карлос Алкарас и Новак Джокович. Испанецът и сърбинът ни дариха съвсем наскоро с един незабравим финал на Уимбълдън, в който младокът надделя след 5-сетов тенис шедьовър.

Сега обаче 23-кратният "мейджър" носител изглежда в позиция да вземе своя реванш, защото е по-убедителен в хода на цялата седмица, докато световният номер едно трябваше да прави серия от обрати, за да достигне до тази фаза на състезанието и дори вчера отрази мачбол в мача си срещу Хуберт Хуркач.

Досега Алкарас има предимство от 2:1 успеха в сблъсъците си с Джокович, само че двамата никога не са се изправяли един срещу друг на твърда настилка, като букмейкърите определят ветерана за лек фаворит в предстоящата среща.

Пълна програма за неделния ден в Синсинати - централен корт:

1. Коко Гоф - Каролина Мухова (не преди 20:30 часа)

2. Карлос Алкарас - Новак Джокович (не преди 23:30 часа)

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време е за шоу: Ето кога стартира финалната битка между Джокович и Алкарас в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | карлос алкарас | каролина мухова | коко гоф | новак джокович | програма | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook