Време е за зрелище: Ясен е началният час на сблъсъка между Джокович и Медведев в Дубай

от в 00:14 на 03.03.2023
Мирела Николова

От самото начало списъкът с участници в надпреварата от категория АТР 500 в Дубай предвещаваше, че ще станем свидетели на сблъсъци от най-висока класа, и тези очаквания напълно се оправдаха, след като през вчерашния ден Новак Джокович и Даниил Медведев оформиха пряк двубой помежду си за място във финала. Именно това са и двамата играчи, намиращи се в най-дълга серия от поредни победи към момента - сърбинът, който не е губил мач от началото на сезона, има на сметката си 15 последователни успеха, докато руснакът е в серия от 13 победи, след като завоюва титлите в Ротердам и Марсилия в две поредни седмици.

До този момент те са се изправяли 13 пъти един срещу друг, като в 9 от тях победител е излизал настоящият световен номер едно. Последният успех на руския представител датира от финала на US Open 2021, когато спря сърбина при последната му крачка към оформянето на Календарен шлем. Оттогава насетне 22-кратният шампион от Шлема е спечелил всеки от четирите мача срещу утрешния си съперник, като в последния от тях, състоял се през януари в Аделаида, Ноле загуби само 7 гейма.

Предстоящият двубой между Джокович и Медведев се очаква да стартира не преди 17:00 часа българско време в петък, като преди тях на корта в Дубай един срещу друг ще се изправят Александър Зверев и Андрей Рубльов. Любопитното е, че руснакът не е побеждавал Саша в нито един от досегашните им пет сблъсъка, а още по-изненадващото е, че Рубльов дори не е успявал да спечели сет в 11 изиграни до този момент.

Програмата за петък (начало 13:00 часа):

1. Никола Мектич/Мате Павич - Лойд Гласпул/Хари Хелиовара

2. Александър Зверев - Андрей Рубльов (не преди 15:00 часа)

3. Новак Джокович - Даниил Медведев (не преди 17:00 часа)

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време е за зрелище: Ясен е началният час на сблъсъка между Джокович и Медведев в Дубай Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | андрей рубльов | даниил медведев | дубай | новак джокович | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook