Време за 1/4-финали: Джокович в суперсблъсък с Рубльов; Швьонтек излиза срещу Свитолина

от в 00:36 на 11.07.2023
Мирела Николова

Тазгодишното Открито първенство на Великобритания наближава все повече своята развръзка и през днешния ден е време да бъде поставено началото на двубоите от четвъртфиналната фаза. 

В единия четвъртфинал при мъжете Новак Джокович ще излезе в търсене на своята рекордна 33-та поредна победа на "свещената трева", а негов съперник ще бъде световният №7 Андрей Рубльов. Към този момент двамата имат общо 4 изиграни срещи, като в само една от тях руснакът е успявал да се поздрави с победата, а във всички други случаи бившият №1 е бил безкомпромисен. 

Другият четвъртфинал пък ще противопостави един срещу друг Яник Синер и една от големите изненади в турнира - световния №92 Роман Сафиулин. За да стигне до тази фаза на надпреварата, руснакът преодоля съпротивата на тенисисти като Роберто Баутиста Агут и Денис Шаповалов, но сега го очаква още по-сериозно предизвикателство в лицето на младия италианец, който е загубил само един сет по пътя си дотук.

При дамите пък в суперсблъсък помежду си ще излязат топ поставената Ига Швьонтек и бившата №3 в света Елина Свитолина, която не спира да впечатлява с играта си след завръщането от майчинство. В другия женски четвъртфинал пък сили ще премерят световната №3 Джесика Пегула и бившата финалистка от Ролан Гарос Маркета Вондрушова, всяка от които се представя изключително убедително от старта на турнира и има само по един загубен сет.

Програмата за вторник на Уимбълдън:

Централен корт (начало 15:30 часа):

1. Ига Швьонтек - Елина Свитолина

2. Новак Джокович - Андрей Рубльов

Крот №1 (начало 15:00 часа):

1. Джесика Пегула - Маркета Вондрушова

2. Яник Синер - Роман Сафиулин


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време за 1/4-финали: Джокович в суперсблъсък с Рубльов; Швьонтек излиза срещу Свитолина Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | андрей рубльов | елина свитолина | ига швьонтек | новак джокович | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook