Време за финали: Алкарас - Медведев и Рибакина - Сабаленка определят шампионите в ИУ

от в 04:59 на 19.03.2023
Мартин Петков

През последните близо две седмици турнирът от сериите Мастърс в Индиън Уелс, който бива определен като "Петия турнир от Големия шлем", за пореден път доказа наименованието си, дарявайки ни с множество първокласни двубои в надпреварите при мъжете и при жените. В крайна сметка финалистите в състезанието бяха излъчени след зрелищни мачове във фазата на полуфиналите, като в спор за отличието в WTA Тура ще се впуснат Арина Сабаленка и Елена Рибакина, които ще ни предложат повторение на финала си от тазгодишния Аустрелиън Оупън, когато беларуската триумфира в три сета и завоюва дебютната си "мейджър" титла.

В досегашното съперничество между двете шампионки от Големия шлем откриваме четири срещи, като балансът на успехите е изцяло в полза на световната номер 2, която неизменно е излязла в ролята на победител при всеки един от сблъсъците им. Въпреки това, то представителката на Казахстан доказа, че се намира в отлична форма, след като разгроми първата ракета на планетата Ига Швьонтек, отпускайки ѝ едва четири гейма, но това надали ще се окаже особено респектираща новина за Сабаленка, която може да се похвали с 18 победи в 19 мача до момента през 2023-та и изглежда устремена към това да се поздрави с трети трофей за сезона. Повторението на финала от Мелбърн, което ще излъчи новата шампионка в пустинния град, ще открие програмата на заключителния ден на надпреварата, като предвиденото му начало е точно в 22:00 часа българско време и нито минута по-рано.

Сблъсъкът между Сабаленка и Рибакина обаче навярно ще се превърне в подгряващ двубой за същинското шоу в Индиън Уелс, което предвещава да бъде финалът при мъжете, в който титлата ще си оспорват несъмнено двамата най-добри тенисисти към момента в Тура, а именно Карлос Алкарас и Даниил Медведев. Руснакът в последния месец с представянето си доказа нагледно, че не бива да бъде отписван в нито един момент и към днешна дата се намира в серия от 19 поредни победи, по време на която завоюва отличията на състезанията в Ротердам, Доха и Дубай, за да достигне впоследствие и финала в Калифорния, където ще опита да подпечата юбилейния си 20-и успех с дебютния си трофей от турнира.

Залогът за Карлитос в мача пък е повече от голям, след като той освен че може да се превърне в най-младият тенисист в историята, спечелил титлите от "Слънчевия Дубъл", правейки го на 19 години и 10 месеца, то той в случай на триумф над Медведев ще задмине Новак Джокович по точки за класацията на АТР и ще се завърне обратно на върха в световната ранглиста. Единствената среща в съперничеството между бившите първи ракети на планетата датира от Уимбълдън през 2021-ва, когато руснакът надделява в последователни сетове, но от този момент насам изтече много вода и статутът на тийнейджъра в тениса достигна висините в спорта. Началото на финалния двубой от тазгодишното издание на Мастърса в "Златния щат" се очаква да бъде даден не преди 01:00 часа българско време, като на практика всичко е заложено и обещанията за епичен завършек на турнира са налице.

Програмата в Индиън Уелс за неделя:

Stadium 1 (начало 22:00 часа):

1. Елена Рибакина - Арина Сабаленка

2. Карлос Алкарас - Даниил Медведев (не преди 01:00 часа)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време за финали: Алкарас - Медведев и Рибакина - Сабаленка определят шампионите в ИУ Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | Арина Сабаленка | даниил медведев | елена рибакина | индиън уелс | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook