Време за финали: Рибакина и Квитова определят шампионката в Маями (програма)

от в 06:15 на 01.04.2023
Калоян Соколов

Елена Рибакина и Петра Квитова ще си оспорват тази вечер трофея в Маями. Шампионката от Уимбълдън наглед изглежда като огромна фаворитка в двубоя и трудно можем да си представим, че няма да се поздрави с постигането на "Слънчевия дубъл". Ако обаче има някой в състояние да спре световната номер седем, то това е точно Квитова, която вече я надигра веднъж през сезона, а в момента чехкинята кара втора тенис младост и отново я виждаме в нейната оптимална форма.

Залогът в сблъсъка пък ще бъде сериозен, защото 33-годишната тенисистка никога не е печелила турнира във Флорида и евентуална титла ще я върне обратно в топ 10 на света, докато Рибакина ще има възможност да оглави годишната класация на WTA, ако прибави втори поредна купа към колекцията си. Финалът при дамите ще стартира малко след 22:30 часа българско време и несъмнено ще си струва да му отделите подобаващо внимание, като линковете на нашия сайт отново ще бъдат на разположение, за да наблюдавате двубоя в реално време.

Преди това пък на корта ще излязат финалистите в мъжкото състезание по двойки, където сили ще премери Едуар Роже-Васлен / Сантиаго Гонзалес и Никола Маю / Остин Крайчек. Мексиканско-френското дуо си партнира от началото на сезона и може да се похвали с достигането до полуфиналите в Индиън Уелс, както и спечелената титла в Марсилия. Маю и Крайчек пък се оказаха заедно донякъде по неволя, защото Иван Додих се контузи няколко дни преди старта на надпреварата и Крайчек се обърна към Маю с молбата да го замести, а опитният тенисист показа нагледно защо е печелил всички трофеи от Големия шлем при каретата и днес ще може да добави ново ценно отличие във витрината си.

Програма за събота в Маями (започват не преди 19:30 часа)

1. Сантияго Гонзалес / Едуар Роже - Васлен - Никола Маю / Остин Крайчек

2. Елена Рибакина - Петра Квитова (не преди 22:30 часа)

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време за финали: Рибакина и Квитова определят шампионката в Маями (програма) Калоян Соколов
Теми:  
wta | елена рибакина | маями | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook