Втора поредна наказателна акция: Надал става все по-убедителен на Уимбълдън

от в 22:50 на 04.07.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал не започна участието си по най-добрия начин на тазгодишния Уимбълдън, след като допусна да загуби по един сет срещу наглед непретенциозни на тревни кортове съперници, а именно Франсиско Серундоло и Ричардас Беранкис. Всички обаче знаем как именно ранните кръгове са трудните такива за Матадора в британската столица и още в миналия двубой испанецът показа съвсем друго лице на корта, разгромявайки поставения под номер 27 - Лорецо Сонего.

Днес пък 22-кратният шампион от Шлема изигра оше един много силен мач, за да надиграе непредсказуемия Ботик ван де Задсхулп и така намери място на четвъртфиналите в надпреварата - 6:4 6:2 7:6(6). Там двукратният шампион ще премери сили с Тейлър Фриц, който го победи на финала в Индиън Уелс и в момента се намира в серия от 8 поредни успеха.

Нидерландецът изглеждаше много мотивиран в началните минути и се стараеше всячески да отнема от времето за реакция на втория поставен. Ван де Зандсхулп правеше сериозно количество асове, като същевременно пласираше повечето си ретури с отлична дълбочина и наглед инициативата беше на негова страна. Все пак Надал повиши темпото в най-важния момент, реализирайки пробив в десетия гейм, с чиято помощ достигна до спечелването на откриващия сет.

Ботик продължи да действа с максимално ниво на агресия, но неговите опити за завършващи удари все по-често не намираха очертанията на корта и грешките се множаха в актива му. Рафа отрази брейкбол в дебютното си подаване за втората част, а оттам насетне просто прехвърляаше топката от другата страна на мрежата и дочакваше идващата неточност от ракетата на съперника. Манакорецът светкавично си осигури аванс от 3:0 гейма, след което направи още един пробив и се доближи само на сет от крайния триумф.

Третата част стартира повече от изненадващо, тъй като световният номер 25 спечели пет поредни разигравания на съперников начален удар, осъществявайки първия си брейк в сблъсъка. Отговорът на Матадора беше незабавен и най-после смразяващият му форхенд влезе в действие. Испанецът движеше Ботик из целия корт и темпото определено стана твърде висока за вкуса на ван де Зандсулп, който изведнъж се оказа догонващ с 2:5. Тогава се случи нещо крайно неочаквано, защото левичарят не можа да затвори срещата в своя полза и се стигна до тайбрек, където опитът на Надал беше ключов и той се поздрави с успеха.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Втора поредна наказателна акция: Надал става все по-убедителен на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | ботик ван де зандсхулп | Обзори | рафаел надал | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook