Втора поредна загуба: Шампионът в Ийстбърн и топ поставен сдаде трофея още на старта

от в 16:33 на 28.06.2023
Мартин Петков

Голямата изненада на турнира в Ийстбърн е факт, след като защитаващият шампион Тейлър Фриц отпадна още на старта в турнира. Топ поставеният в схемата се изправи срещу сънародника си Макензи Макдоналд и макар да демонстрира добра форма по отношение на броя уинъри в сметката си, то той бе изключително колеблив във важните моменти и световният номер 64 отмъкна победата в два тайбрека - 7:6(3) 7:6(8). С успеха си американецът се класира за четвъртфиналната фаза, където ще срещне един Микаел Имер, докато проблемите за световния номер 9 продължават, записвайки едва две победи в пет мача преди Уимбълдън.

Началото на двубоя се оказа оптимистично за Макдоналд, който показа, че е способен да се надиграва от основната линия с първата ракета на родината си и на бърза ръка още преди първата почивка достигна до два брейкбола, ала Фриц, поставен под напрежение, заигра най-добрия си тенис в атакуващ план и не просто оцеля, като дори проби в следващите минути. Впоследствие честата липса на първи сервис в геймовете на защитаващия шампион обаче започна да носи немалко шансове пред по-нискоранкирания американец, който намери пробойните в защитата на сънародника си и в последния възможен момент го проби в 10-ия гейм, с което предизвика изиграването на тайбрек.

В него Фриц стартира по крайно разочароващ начин, бъркайки на три пъти от форхенд, като с това си действие инкасира два минипробива и Макдоналд остана хладнокръвен, за да запише откриващия сет на сметката си.

 На старта на втората част топ поставеният превъзмогна разочарованието си от това да изостане назад в общия резултат на срещата и стори необходимото, за да се поздрави с пробив в дебютното подаване, като впоследствие удържа началния си удар от неблагоприятната ситуация 0:40, с което излезе напред. Скоропостижно качеството на сервиса на всекиго от двамата представители на "янките" спадна значително и брейкболите бяха част от почти всеки гейм, но в крайна сметка световният номер 64 намери нужните удари, за да навакса изоставането си, докато на Фриц в заключителното си подаване му се наложи да спасява два мачбола, ала неутрализира опасността и ни предстоеше да наблюдаваме нов тайбрек.

В този случай силите бяха напълно изравнени и двамата вървяха ръка за ръка в резултата, като защитаващият шампион дори на два пъти разполагаше със сетбол, но Макдоналд демонстрира хладнокръвие в тези моменти и се спаси, за да оползотвори четвъртия си мачбол, поздравявайки се с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Втора поредна загуба: Шампионът в Ийстбърн и топ поставен сдаде трофея още на старта Мартин Петков
Теми:  
atp | ийстбърн | макензи макдоналд | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook