Втората победа за деня е факт: Григор и Рубльов повалиха шампионите от Уимбълдън

от в 07:13 на 10.08.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров трябваше още през вчерашния ден да изиграе дебютния си двубой на двойки от Мастърса в Монреал, само че лошото време не позволи това да се случи. Така българинът беше задължен през измината нощ да излиза два пъти на корта, но въпросното обстоятелство по никакъв начин не му попречи и той се поздрави с победи на всеки един от фронтовете. На сингъл подобен развой беше повече от очакван с оглед на неговия съперник Алексис Галарно, който дебютираше на ниво ATP, ала успехът при тандемите бе повече от изненадващ, защото първата ни ракета и Андрей Рубльов отстраниха самите шампиони от Уимбълдън - Макс Пърсел и Матю Ебдън.

Досега българо-руското дуо никога не си беше партнирало в официална среща, но този факт изобщо не попречи на двамата специалисти на сингъл да покажат страхотно разбирателство помежду си и в крайна сметка да се наложат с 3:6 6:2 10:8. По този начин Димитров и Рубльов се класираха за осминфиналите, където ще премерят сили с вторите поставени Орасио Себайос и Марсел Гранойерс.

Сблъсъкът изобщо не предвещаваше подобен развой, тъй като фаворитите пробиха още на старта и се виждаше колко по-комфортно се чувстват в близост до мрежата. Григор и световният номер осем пък често посягаха едновременно за някои топки, което водеше до неразбирателство в тяхното поле и скоро вече губеха с 1:5. Последва известен възход за изоставащите в резултата, които спечелиха следващите два гейма, само че сетът отиде в актива на Пърсел и Ебдън.

Ролите напълно се размениха във втората част, където новосформираното дуо се ориентираше далеч по-добре и синхронът между първата ни ракета и Рубльов се подобри значително. Световният номер осем започна да удря топката с познатата мощ и оставаше без възможност за реакция съперниците, докато нашият сънародник беше безупречен при волетата си и закономерно супер тайбрек до 10 точки трябваше да реши изхода на сблъсъка. 

Там австралийците поддържаха преднина почти през цялото време и в един момент отвориха аванс от 6:3 точки, но това не се оказа достатъчно и равенството беше възстановено при 8:8, след което Димитров и руснакът сложиха точка на спора, постигайки един повече от впечатляващ обрат.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Втората победа за деня е факт: Григор и Рубльов повалиха шампионите от Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
андрей рубльов | бгтенис | григор димитров | Двойки | макс мирни | макс пърсел | Матю Ебдън | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook