Второ поражение на Джокович за деня оформи изцяло руски финал при смесените двойки!

от в 16:15 на 30.07.2021
Владислав Риждов

Аслан Карацев и Елена Веснина записаха трета поредна чиста победа, която ги изстреля към финала на смесени двойки в Токио. Руският тандем се справи със съпротивата на двойката Джокович/Стоянович с резултат 7:6(4) 7:5 и по този начин си осигури сблъсък със друга руска двойка - Андрей Рубльов и Анастасия Павлюченкова.

Срещата започна добре за двете двойки, след като те взеха на нула откриващите си подавания. Последва пробив от страна на руснаците, но Джокович и Стоянович моментално наваксаха пасива си. До края нови пробиви нямаше, а в тайбрека Карацев и Веснина бяха по-категорични. Те бързо поведоха с 4:1, а впоследствие нямаха колебания при задържането на аванса си и така се поздравиха с успеха в откриващата част.

Втората част започна под контрола на световния номер едно и неговата партньорка. Джокович и Стоянович реализираха ранен брейк и дръпнаха в резултата с 4:2. Финалистите от Ролан Гарос обаче постепенно се съвзеха от допуснатия пробив и след добра игра на ретур, възстановиха паритета. От този момент руската двойка бе по-добрата на корта и след като Джокович спечели подаването си за 5:5, Карацев и Веснина бяха безапелационни, като не дадоха нито точка на съперниците си и по този начин се класираха за втория си голям финал като отбор.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Второ поражение на Джокович за деня оформи изцяло руски финал при смесените двойки! Владислав Риждов
Теми:  
аслан карацев | елена веснина | олимпийски игри | смесени двойки | токио | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook