Ву: Бях напът да се превърна в 20-годишен пенсионер, а пренаписах тенис историята в Китай

от в 12:49 на 13.02.2023
Калоян Соколов

Китайският мъжки тенис най-после намери своя герой, а неговото име е Ийбинг Ву. 23-годишният състезател завоюва трофея в Далас след изключително драматичен сблъсък с ветерана Джон Иснър, като местният любимец изстреля рекордните си 44 аса за мач във формат 2 от 3 сета, но и това не можа да спре Ву към това да се превърне в първия шампион на Китай в ATP Тура. Самият азиатец беше много емоционален след успеха си и се върна към най-трудните моменти от своята кариера, а също таак демонстрира чувството си за хумор и не пропусна да се пошегува с невероятния стандарт на начален удар от страна на своя опонент:

"Днес постигнах нещо историческо за китайския тенис и мен самия. Изключително горд съм със себе си и искам да благодаря на моя екип за всичко, което през времето е направил и продължава да прави за мен. В миналото преминах през много сериозна операция и реахабилитацията ми не вървеше по план, а прогнозите за бъдещето ми в тениса не бяха никак оптимистични. Близо 2 години не можех да практикувам любимия си спорт и не бях далеч от това да се превърна в 20-годишен пенсионер, но получих невероятена подкрепа през този толкова тежък за мен период и съм по-мотивиран от всякога. Вярвам, че всичко това ме направи по-силен, защото оценявам всеки миг на корта и искам победата повече спрямо голяма част от останалите момчета, които не са имали същия път.

Днешният двубой беше изключително труден, защото ми бяха направени около 100 аса. Хубаво е, че Джон дарява по 100 долара за всяка една директна точка от сервис. Определено прави голям брой деца по света щастливи. Поздравявам го затова, защото самият аз не мога да помръдна, когато той е на сервис. Що се отнася до мен, то ще продължа да работя достатъчно здраво, така че тялото ми да е в оптимална кондиция и съм сигурен, че ми предстоят още много подобни моменти" - уверено заяви новият световен номер 58.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ву: Бях напът да се превърна в 20-годишен пенсионер, а пренаписах тенис историята в Китай Калоян Соколов
Теми:  
atp | далас | джон иснър | ийбинг ву | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook