Въпреки отпадането на сингъл: Томова продължава с участието си на Уимбълдън

от в 09:02 на 30.06.2022
Калоян Соколов

Виктория Томова изпраща един изключително успешен сезон на трева, след като се възползва по възможно най-добрия начин от обстоятелствата. През миналата седмица българката попадна като "щастлива" губеща в основната схема на надпреварата в Ийстбърн и се класира за първия си четвъртфинал на ниво WTA 500. На Уимбълдън пък нещата също се развиха повече от благоприятно за Вики, която за втори път в кариерата си спечели мач в основната схема на Голяма шлем, а вчера оказа сериозна съпротива на световната номер пет Мария Сакари.

Оказва се обаче, че Томова далеч не е приключила с изявите си на "свещената трева", тъй като заедно с италианката Елизабета Кочиарето са попаднали в основната схема на двойки. Двете неотдавна премериха сили във финала на надпреварата в Оейраш, който беше спечелен от Кочиарето, но сега са решили да застанат от една и същата страна на мрежата. Това ще бъде "мейджър" дебют на българката в игрите по двойки, като тя се е изявявала при тандемите единствено на по-ниските нива и досега няма нито една победа в WTA Тура.

Съпернички пък ще бъдат белгийките Марина Заневска и Кимбърли Цимерман, които се класираха за четвъртфиналите на Ролан Гарос и определено са сериозни фаворитки в предстоящата среща. Сблъсксът ще се проведе днес и е поставен под номер три в програмата на корт 4, така че би трябвало да започне някъде след 16:00 часа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въпреки отпадането на сингъл: Томова продължава с участието си на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook