Въпреки забраната на Байдън: Джокович все още се надява, че ще може да играе в САЩ

от в 09:00 на 06.01.2023
Мирела Николова

През миналата година Новак Джокович бе принуден да пропусне редица големи турнири заради решението си да не се ваксинира, сред които бяха Аустрелиън Оупън, Откритото първенство на САЩ, както и всички четири Мастърс надпревари, провеждащи се в Северна Америка. Настоящият сезон стартира оптимистично за сърбина, след като той бе допуснат да се състезава в Австралия, но през вчерашния ден стана ясно, че най-вероятно не такава ще бъде ситуацията за него на предстоящите Мастърси в Индиън Уелс и Маями, защото президентът на САЩ Джо Байдън взе решение да не се допускат неваксинирани чуждестранни граждани на територията на страната поне до 10 април. 

Въпросната ситуация бе коментирана от 21-кратния шампион от Големия шлем на пресконференцията му след победата над Куентин Алис в четвъртфиналите на турнира в Аделаида, като по всичко изглежда, че той все още не е загубил надежда, че ще може да играе в САЩ през март.

"Разбирам това решение, видях го, но не мисля, че все още е официално. Когато това стане, тогава можем да го коментираме. Ако е официално, значи това е. Какво мога да направя по въпроса? Нищо. Това е. Знаете позицията ми. Не се е променила", категоричен бе бившият №1. 

Впоследствие белградчанинът бе попитан дали все още има нагласата, че ще се включи в Мастърсите в Индиън Уелс и Маями през пролетта, на което отвърна: "Не разбирам въпроса. Надявам се да получа възможност да играя. Но ако не мога, няма да пътувам за САЩ и това е всичко".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въпреки забраната на Байдън: Джокович все още се надява, че ще може да играе в САЩ Мирела Николова
Теми:  
atp | индиън уелс | интервю | любопитно | маями | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook