Въпреки заканите: Джокович опустоши Томпсън и може да срещне Вавринка в трети кръг

от в 22:01 на 05.07.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович затвори набъро устата на Джордън Томпсън, който днес заяви, че е способен да отстрани 6-кратния шампион на Уимбълдън. 23-кратният носител на трофеи от Шлема обаче нагледно показа, че класата му е далеч по-висока от тази на австралиеца и се наложи в последователни сетове, макар че финалистът от Хертогенбош всъщност изигра добър мач и беше равностоен на фаворита в немалки периоди от време - 6:3 7:6(4) 7:5. По този начин Джокович се класира за третия кръг, където потенциално можем да видим суперсблъсък между него и Стан Вавринка, ако утре бившият номер три преодолее съпротивата на 1/4-финалиста от Ролан Гарос - Томас Мартин Ечевери.

Вторият поставен имаше точка за пробив още в откриващото подаване на Томпсън, но непоставеният тенисист издържа на първия сериозен тест в двубоя пред себе си и изглеждаше готов за битка. Постепенно обаче блаканецът превключи на абсолютно безпогрешен режим и имаше отговор за всяко едно агресивно продължение от ракетата на неговия съперник, което му позволи да направи пробив за аванс от 4:2 гейма и оттам насетне нямаше проблеми да съхрани преднината си до самия край на откриващия сет.

Световният номер 70 изравни още повече съотношението на силите във втората част и не се страхуваше да атакува мрежата, където се справяше повече от образцово. Джокович съумяваше да пласира много дълбоко своите ретури и непрекъснато поставяше опонента си под натиск, само че аутсайдерът демонстрираше завидно хладнокръвие и отрази няколко точки за пробив, за да докара нещата до тайбрек. Там отново обаче Ноле показа, че е абсолютен крал на  решителните 13-ти геймове и си осигури ранен мини брейк преднина, който му беше напълно достатъчен да дръпне с 2:0 в отделните сетове.

Австралиецът продължи да си служи отлично с началния удар и в третата част, а ретурите на 23-кратния шампион от Шлема често не можеха да намерят очертанията на корта. Така Джокович биваше възпрепятстван от това да реализира пробив в подаването на противника и изглеждаше, че ще станем свидетели на нов тайбрек. В 12-ия гейм обаче световният №2 демонстрира своята огромна класа на посрещане, пласирайки великолепни бекхенди по правата, благодарение на които достигна до брейк в последния възможен момент и се поздрави с крайната победа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въпреки заканите: Джокович опустоши Томпсън и може да срещне Вавринка в трети кръг Калоян Соколов
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook