Възхитителна Пиронкова е на крачка от основната схема след нов успех на Уимбълдън!

от в 13:23 на 24.06.2021
Мирела Николова

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова продължава да бъде безапелационна при изявите си в квалификациите на тазгодишното Открито първенство на Великобритания. След като на старта отпусна едва гейм на своята опонентка, пловдивчанката бе също толкова категорична и във втория си мач от пресявките, записвайки безупречна двусетова победа с 6:1 6:2 над представителката на домакините Наикта Банис за по-малко от час игра на корта. В спор за място в основната схема българката ще спори с победителката от срещата между Варвара Флинк и Ана Конюх.

Двубоят стартира по феноменален начин за родната ни състезателка, която превъзхождаше съперничката си във всеки един аспект от играта. Цвети намираше изключително чисто топката и успяваше да я насочи дълбоко в половината на Банис, като това често предизвикваше неточности от ракетата на местната представителка. Нашето момиче набързо поведе с 5:0 гейма и скоропостижно, без излишни затруднения, прибави първата част към своята сметка.

Статуквото на корта се запази и във втория сет, когато Пиронкова продължи да налага високо темпо на игра, довело до осъществяването на ранен пробив. Уинърите от нейна страна също не бяха рядкост и с всеки изминал гейм пловдивчанката се доближаваше все по-близо до крайния успех. До края на двубоя тя бе непоколебима в представянето си от основната линия и напълно заслужено се поздрави с победата, осигуряваща ѝ място в третия квалификационен кръг. 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възхитителна Пиронкова е на крачка от основната схема след нов успех на Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | Обзори | уимбълдън | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook