Възходът продължава: Шаповалов подчини шампиона от Синсинати и е на 1/2-финал в Токио

от в 18:49 на 07.10.2022
Мартин Петков

Денис Шаповалов в последните седмици демонстрира сериозен възход в своето представяне и по традиция ще опита да завърши тенис годината подобаващо. Канадецът преди дни игра финал на турнира в Сеул, като изглежда устремен да повтори успеха си и на надпреварата в Токио и днес направи сериозна крачка в тази посока, надигравайки шампиона от Синсинати - Борна Чорич, в последователни сетове - 6:4 6:3. По този начин световният номер 22 се класира за полуфиналите в японската столица и в спор за място на финала ще срещне друг Мастърс шампион от тази година в лицето на Тейлър Фриц.

Началото на двубоя по никакъв начин не предвещаваше проблеми за хърватина, който не загуби нито точка в първите си две подавания за мача, но последвал подем в играта на Шапо, придружен от серия уинъри, му донесе пробив аванс за 5:2. Левичарят все пак не отмина без трудности на сервис и в типичния си стил направи неколкократно двойни грешки, които му костваха преднината, ала чрез светкавичен рибрейк канадецът се реабилитира и измъкна откриващия сет.

Във втората част световният номер 22 все по-настъпателно навлизаше навътре в корта, за да взима рано топката, което несъмнено оказа своето положително влияние и пробивът на сметката му не закъсня - 4:1. Шаповалов биваше безкомпромисен на начален удар и показа завидно високо равнище, триумфирайки закономерно с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възходът продължава: Шаповалов подчини шампиона от Синсинати и е на 1/2-финал в Токио Мартин Петков
Теми:  
atp | борна чорич | денис шаповалов | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook