WTA класация: Спад за българските тенисистки, известни промени в челните позиции

от в 07:19 на 08.11.2021
Диана Андреева

Броени дни ни делят от края на сезона в дамския тенис, а това означава, че ставаме свидетели на размествания  в световната ранглиста за почти последен път през тази календарна година. Макар и повечето състезателки вече да са се отдали на заслужена почивка, а други да се готвят за предстоящото събитие в Гуадалахара, което ще съпостави най-добрите осем тенисистки за 2021.

За най-високо класираните български състезателки през тази седмица сериозни неприятности не отсъстват. Виктория Томова, която се намира в повече от негативна серия, допуска лек спад и вече е номер 114, а Изабелла Шиникова отстъпва с целия 16 места, за да достигне до 245-ата позиция. Третата ракета на страната ни Цветана Пиронкова пък е точно след Шиникова, но не е изключено до края на годината Цвети да бъде допълнително изместана назад в ранглистата.

С настъпването на новата работна седмица ставаме свидетели на почти никакви промени сред челната десетка. Единственото разместване се дължи на отстъпването с цели осем позиция от страна на германката Анджелик Кербер, благодарение на която от днес Ига Швьонтек и Паула Бадоса вече са съответно номер девет и номер 10 в подреждането на WTA.

Отборът, състезаващ се за Руската тенис федерация, при дамите се превърна в новия притежател на титлата от Billie Jean King Cup, а освен радостта от триумфа, Анастасия Павлюченкова може също така да се гордее, че за пореден път тази година надмина своите лични постижения и вече се намира на нова върхова позиция - номер 11. Добри новини също така от днес и за София Кенин, която за последно се изяви на Уимбълдън през лятото. Макар и без игра, американката се изкачи с цели три позиции до 12-ото място и е близо до ново завръщане в топ 10.

Имената на Ема Радукану и Лейла Фернандес бяха споменати голям брой пъти през последните седмици, защото те шокираха тенис света, достигайки до заключителния етап на US Open 2021. Постепенно двете състезателки се изкачват и в подреждането на WTA, а от днес заемат и рекордно високи места - Радукану е номер 20, а канадската й колежка - номер 24. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA класация: Спад за българските тенисистки, известни промени в челните позиции Диана Андреева
Теми:  
wta | Български тенис | виктория томова | ига швьонтек | изабелла шиникова | ранглиста | тенис ранглиста | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook