За 71 минути игра: Убедителна Рибакина надви Касаткина и триумфира с втора титла за сезона!

от в 16:23 на 11.02.2024
Елеонора Александрова

Световната номер 5, Елена Рибакина, е новата шампионка на Абу Даби. Представителката на Казахстан ознаменува своята втора титла за сезона и седма в кариерата си, като за малко повече от час игра разгроми Дария Касаткина с 6:4, 6:1. 

Както в предишните си двубои в столицата на Обединените арабски емирства, така и на финала, шампионката от Уимбълдън през 2022-ра, започна убедително двубоя си. Макар и световната номер 14 да имаше своите шансове да направи сета по-равностоен, бившата номер 3 не остави шанс на Касаткина и за 25 минути "върза геврек" на опонентката.

Вторият сет бе по-равностоен за двете страни. Началото бе добро за представителката на Русия, която удържаше атаката на по-високо ранкираната тенисистка, като успя да реализира два пробива срещу една от най-добрите на сервис в WTA тура, ала Рибакина успя да спечели повече геймове от началния удар на Касаткина и след 4:4 изцяло пое инициативата. При 30:30 в последното подаване, мачът бе прекъснат за няколко минути, поради дъжд, но това не попречи на първата ракета на Казахстан да стане новият шампион на Абу Даби! 

С тази победа Рибакина се завръща на 4-тата позиция в WTA рангинга, а с класирането си на финала, Касаткина се качва с една позиция, като е вече под номер 13!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За 71 минути игра: Убедителна Рибакина надви Касаткина и триумфира с втора титла за сезона! Елеонора Александрова
Теми:  
абу даби | дария касаткина | елена рибакина

Коментари





Следвайте ни в Facebook