За по-малко от час: Медведев разгроми Басилашвили и си гарантира суперсблъсък с Тийм

от в 19:52 на 26.10.2022
Мартин Петков

Даниил Медведев неведнъж е показвал афинитета си към игра в зала, като това бива потвърдено и от факта, че доскорошният водач на световната ранглиста може да се похвали с по една титла от Мастърса в Париж и Финалите на АТР, именно които са най-големите надпревари на закрито в края на тенис сезона. Руснакът в началото на настоящия месец взе участие в Астана, където се отказа с травма по време на полуфиналната си схватка с Новак Джокович, ала през днешния ден демонстрира, че физическите проблеми са зад гърба му и потегли с категоричен успех над Николоз Басилашвили във Виена, задържайки се едва 59 минути на корта - 6:2 6:2. За световния номер 5, който е и топ поставен на състезанието в австрийския град, предстои във втория кръг да се изправи срещу местния любимец и подобно на него бивш шампион от US Open - Доминик Тийм.

В началото на двубоя грузинецът изпитваше сериозни трудности с това да бъде равностоен на Медведев, поради което грешките от ракетата му заваляха и фаворитът си осигури ранен пробив аванс. Темпото на игра беше високо и двамата състезатели ни правеха свидетели на бърз развой на събитията, като всичко това работеше в полза на топ поставения, който видимо се чувстваше в свои води и покачи равнището си в заключителната фаза на сета, причислявайки го към сметката си посредством втори брейк.

Във втората част наблюдавахме своебразно копие на всичко случило се до този момент и Басилашвили за пореден път се пречупи пред монотонния стил на игра от руснака, който притъпяваше остротата в ударите на противника и излезе напред с пробив - 4:1. Медведев с всяка изминала минута целеше да покаже колко добре се чувства на корта във Виена, като това го доказваха и всички позитивни знаци от днешното представяне на бившия шампион от Откритото първенство на САЩ, който се поздрави с крайния успех още при начален удар на световния номер 94, записвайки една от най-разгромните си победи за годината.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За по-малко от час: Медведев разгроми Басилашвили и си гарантира суперсблъсък с Тийм Мартин Петков
Теми:  
atp | виена | даниил медведев | николоз басилашвили

Коментари





Следвайте ни в Facebook