За помощта на Агаси или как Себастиан Корда се превърна в топ играч

от в 14:11 на 03.07.2021
Диана Андреева

Себастиан Корда поднесе една от първите изненади на турнира с победата си над Алекс де Минор, а успехите на американеца не спряха до тук, защото вчера той надви друг поставен състезател, в лицето на Дан Еванс. Под прожекторите на централния корт в Лондон Себи зарадва своите почитатели, а в това лице и неговия баща Петр Корда, който е бивш шампион от Големия шлем. Реанимацията на Корда старши стопли сърцата на хората, но синът му отдели специално време в своята пресконференция, за да благодари на друго голямо име в спорта - Андре Агаси. Ето какво повече за отношенията си с бившия световен номер едно сподели американецът:

"Може би ключът към моето подобрение за последната една година е работата ми с Андре Агаси. Благодарение на баща ми, който ни свърза, ние сме заедно вече повече от един сезон, а именно от него аз съм научил наистина много. В продължение на две седмици живях с него и семейството му в Лас Вегас. Там се отдадохме не само на игра, но и на психологическа подготвка. Разказвах му как се чувствам в дадени ситуации, кога съм по-уверен и какво смятам, че ме дърпа надолу.

Преди мача с Еванс той ми се обади, за да ми даде съвети. Каза ми: "За първи път ще бъдеш на централния корт. Чувството е незаменимо, затова просто се наслади на играта, забавлявай се." Направих именно това и успях - победих. Не мога да опиша колко щастлив съм в момента. Гордея си със себе си, защото очаквах, че ще се нуждая от вече години опит, за да "успея".", завърши Корда. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За помощта на Агаси или как Себастиан Корда се превърна в топ играч Диана Андреева
Теми:  
андре агаси | себастиан корда | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook