За първи път след 2013 Григор губи два пъти на старта в Големия шлем

от в 16:59 на 28.08.2018
Георги Христов

Стан Вавринка се завърна на US Open за първи път от 2016 година с подобаващ успех. Бившият шампион в Ню Йорк и ракета №101 в ранглистата надигра Григор Димитров убедително с 6:3, 6:2, 7:5. Така двамата вече имат по четири победи в съперничеството си през годините.

По този начин действащият шампион от финалите на АТР в Лондон Димитров вече има 8 загуби от 16 мача на Откритото първенство на САЩ в кариерата си. През 2014 и 2016 той достигна осминафиналите на състезанието, което досега е рекордът му.

Освен това Гришо вече има две поредни загуби в първи кръг на турнири от Големия шлем, след като на Уимбълдън бе отстранен отново от Вавринка. Подобен бе сценарият през 2013 година. Тогава Димитров също не се справи в първи кръг на две от състезанията в четворката - Australian Open и US Open.

До момента Димитров и Кайл Едмънд са единствените играчи от топ 20, които са отпаднали в САЩ. След изявите си на US Open Гришо допълнително намали шансовете си за участие на финалите на АТР, където има да защитава титлата си от 2017. Място в Лондон засега си е гарантирал Рафаел Надал, а в топ 5 са още Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев и Хуан Мартин дел Потро.

Последният шампион, който не е успявал да се класира, без това да се е случвало заради травма, е испанецът Алекс Кореча през 1999 година.

Прогнозирайте най-интересните мачове и спечелете награда от HEAD!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За първи път след 2013 Григор губи два пъти на старта в Големия шлем Георги Христов
Теми:  
us open | голям шлем | григор димитров | тенис | тенис статистика

Коментари





Следвайте ни в Facebook