Зад кулисите на Аустрелиън Оупън 2021: С участието на Григор, Серина и Джокович (видео)

от в 15:59 на 24.02.2021
Мирела Николова

Първият за годината турнир от Големия шлем Откритото първенство на Австралия завърши в неделя, но той със сигурност ще бъде помнен дълго. Тазгодишното издание на надпреварата беше белязано от безброй нетрадиционни и единствени по рода си ситуации и решения, породени от световната пандемия от COVID-19. От задължителна двуседмична карантина за всички тенисисти, през революционното премахване на съдиите по линиите и заменянето им с компютърна система, до неочакваното изгонване на цялата публика от трибуните по време на мач - Аустрелиън Оупън 2021 несъмнено ще остане в историята. 

Проблемите за играчите също не бяха кът, като на мнозина от тях им се наложи да напуснат надпреварата поради контузия. За наше съжаление, измежду тях бе и Григор Димитров, който в двубоя си от четвъртфиналите срещу Аслан Карацев бе измъчван от болки в гърба. Новак Джокович също имаше сериозна травма, проявила се в третия му мач, но сърбинът успя да я превъзмогне и да вдигне трофея в Мелбърн за 9-и път. 

Световноизвестната спортна медия Wide World of Sports публикуваха видео от зад кулисите на турнира, в което са включени моменти от подготовката на топ състезателите минути преди да излязат на корта. В него се вижда как е била третирана травмата на Ноле, как Григор е загрявал за срещите си, както и щастливите мигове след триумфа на Осака и Джокович.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зад кулисите на Аустрелиън Оупън 2021: С участието на Григор, Серина и Джокович (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | Аустрелиън Оупън | григор димитров | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook