Задава се нов шампион с име Джокович: Новак тренира сина си Стефан в Белград (видео)

от в 13:15 на 12.02.2023
Мирела Николова

Новак Джокович е непобеден от началото на настоящия сезон, след като през първата седмица от годината вдигна трофея в Аделаида, а впоследствие триумфира за рекорден десети път на Откритото първенство на Австралия. Въпреки че следващият турнир в календара му е надпреварата от категория АТР 500 в Дубай (27 февруари - 4 март), то сърбинът нямаше възможност да си почине изцяло от тениса, тъй като при пристигането си в родния Белград веднага се е завърнал на корта, но този път заедно с 8-годишния си син Стефан.

В социалните мрежи се появи видео от тенис център "Новак", на което се вижда как Джокович-младши тренира със свой връстник под зоркия поглед на баща си. 22-кратният шампион от Големия шлем бе видимо доволен от показаното от своя наследник и в края на видеото аплодира двете деца.

Световният №1 е споделял в свои интервюта, че Стефан също изпитва наслада от това да практикува тенис и че в негово лице вижда себе си като малък, защото може да прочете в очите му същата любов към спорта. Също така Ноле нееднократно е уточнявал, че по никакъв начин не е принуждавал сина си да играе тенис и решението на момчето да тренира точно този спорт, е изцяло негово.

"Играе, наслаждава се на тениса. Най-важното е, че прави това, което обича. Независимо дали е тенис, или някакъв друг спорт. Като негов баща, искам просто да е активен и здрав. Той обича тениса, иска да гледа всеки един мач. Когато съм вкъщи, за мен никога няма почивка, защото иска да играем всеки ден. Най-прекрасното чувство е, когато прекарвам време с моите две невероятни ангелчета. Кой знае, може би един ден ще играя на двойки със Стефан тук", бе споделил Джокович по време на едно от интервютата си на корта в Мелбърн.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Задава се нов шампион с име Джокович: Новак тренира сина си Стефан в Белград (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | стефан джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook